Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Το ιστορικό του τμήματος

Τζούντο,ένα άθλημα όχι τόσο διαδεδομένο στον ελληνικό χώρο, με ρίζες στην Άπω Ανατολή και μια από τις παλαιότερες πολεμικές τέχνες.
Ο Γ.Σ.Ηρακλής, πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα, εισήγαγε στις δραστηριότητές του το άθλημα, το οποίο μάλιστα πρωταγωνιστεί.
Αξιοσημείωτη η ένταξη στο τμήμα τζούντο ατόμων του θεραπευτικού ιδρύματος "Ιθάκη".
Ας μάθουμε όμως πως το τζούντο του Ηρακλή έφτασε στο σημείο να διεκδικεί τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο και να χαίρει της εκτίμησης μεγάλων προσωπικοτήτων του εξωτερικού.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το τμήμα τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ ιδρύθηκε το 1979 με πρωτοβουλία του Δημοσθένη Κατσιάρη και Μάριου Καρδάτου ,οι οποίοι υπήρξαν από τους πρωτοπόρους του αθλήματος και συνέβαλαν στη διάδοσή του,αρχικά ως προπονητές της Χ.Α.Ν.Θ. και στη συνέχεια του ΗΡΑΚΛΗ.
Το τζούντο εντάχθηκε στην Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ το 1976.Από το έτος 1976 ο ΗΡΑΚΛΗΣ πήρε τα σκήπτρα από τη Χ.Α.Ν.Θ. ως πρώτη δύναμη του τζούντο στη Θεσσαλονίκη. Μετά το 1985 παρουσιάσθηκε αύξηση του αριθμού των συλλόγων,η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κορύφωση και του μεταξύ τους συναγωνισμού.
Ο Δημοσθένης Κατσιάρης παρέμεινε ως προπονητής στο τμήμα τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ επί 14 χρόνια,οπότε και αντικαταστάθηκε από την πρώτη αθλήτρια του Συλλόγου Ευδοξία Γρηγορίου,με έφορο τον Βίκτωρα Σιώπη.
Από τη δεκαετία του 1990 έως πριν περίπου ενάμισι χρόνο το τμήμα δεν είχε ισχυρή παρουσία, με πρωτοβουλία όμως του Εφόρου Φαίδωνα Καλοτεράκη και του προπονητή Αυγερινού Μαϊστρέλλη το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επαναδραστηριοποίηση του τμήματος,το οποίο παρουσιάζει ραγδαία βήματα ανόδου.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

"Θέλουμε να κυριαρχήσουμε στις πρώτες ομάδες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.
Άλλωστε ο κύριος όγκος αποτελείται από αθλητές, οι οποίοι ξεκίνησαν μαζί το τζούντο το 1995 στη Χ.Α.Ν.Θ. και το 2000 ήρθαν στον ΗΡΑΚΛΗ.
Αθλητές, οι οποίοι είχαν διακριθεί στις πρώτες θέσεις του αθλήματος,όταν ήταν παίδες και έφηβοι. Τυχοδιωκτικές ενέργειες εκείνης της εποχής έπεσαν στο κενό και ήρθε η ώρα της δικαίωσης,ώστε η παλιά ομάδα να γίνει κομμάτι του ιστορικότερου συλλόγου της Θεσσαλονίκης.
Σ'αυτή μας την πορεία απολαμβάνουμε τη στήριξη του Προέδρου του ΓΣ Ηρακλή.
Εμείς αυτό που προσφέρουμε στους αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ είναι ένα μοντέλο προπόνησης μακρυά από τις "ουσίες".
Άλλωστε,ένα μεγάλο κομμάτι των αθλητών είναι μέλη του θεραπευτικού προγράμματος "Ιθάκη".
Στόχος επίσης είναι η ομάδα να συγκρουστεί σε αγωνιστικό επίπεδο με τον Πρωταθλητή Ελλάδας, Φίλιππο Αμύνταιου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου