Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Θεσσαλονίκη 15-12-2014
Η συνεκπαίδευση στο τζούντο είναι μια από τις ιδεολογικές μου προσεγγίσεις στο άθλημα .
Αυτή η   προσέγγιση δεν ήταν ένας δρόμος ανθόσπαρτος αλλά ένας δρόμος ιδιαίτερα μοναχικός και γεμάτος εμπόδια.
 Τα εμπόδια αυτά τα συναντούσα στο κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της προσέγγισης , στο dojo στο tatami όλοι όσοι θέλουν μπορούν και πρέπει να έχουν  την θέση τους.
Από τους ανθρώπους που επιθυμούν να φύγουν προς τα εμπρός μέσω του ΚΕ.ΘΕ.Α τους αθλητές και τις αθλήτριες που επιθυμούν  να συμμετάσχουν σε  Πανελλήνια πρωταθλήματα και σε διεθνείς αγώνες.
Στην προσπάθειά μου να εντάξω και το τζούντο τυφλών και μειωμένης πριν από 14 χρόνια στην προσέγγιση αυτή, μέτρησε για τα καθεστωτικά σκουπίδια του Δ Σ του Α.Σ Τυφλών ο ΠΥΡΣΟΣ 
η ιδεολογική μου κοσμοθεωρία και όχι η δουλεία που πρόσφερα στα μέλη τους μέσω της δημιουργίας ομάδας Τζούντο. Άλλωστε τα σκουπίδια αυτά μου χρωστάνε 3 μηνών μισθούς εδώ και 13 χρόνια ύψους 900 ευρώ.
Καθόλου τυχαίο που αυτά τα σκουπίδια έφεραν στην σχολή τυφλών του φονιάδες του Παύλου Φύσα και μερικοί από αυτούς ψηφίζουν τα Οργκς στην Ελληνική έκδοση.
14 χρόνια μετά η προσέγγισή μου αυτή για το Τζούντο τυφλών και μειωμένης όρασης βρήκε τον 
βηματισμό της μέσα από  τον Α.Σ τυφλών ο Ηφαιστος, το ασημένιο μετάλλιο του Λάμπρου στο 
Πανελλήνιο πρωτάθλημα τυφλών και μειωμένης όρασης στην πόλη του Βόλου ήταν μια νέα αρχή,επιστροφής στο κομμάτι αυτό του Τζούντο που το άρχισα πριν 15 χρόνια με τον Θεόκλητο
και μετά με τους αθλητές του Πυρσού.Σήμερα δεν υπάρχουν στο πόδια χαλιά για τα τα τραβάνε οι πρώην δάσκαλοί μου Βλάτσας και Μαλλιαρόπουλος ο τελευταίος δεν έχει την τσίπα να υποβάλει την παραίτησή του μετά  από το γράμμα του KODOKAN για το 5 ο νταν.
Ο πρώτος μου είχε πει για τον δεύτερο μια ιστορία για 200 δολάρια και για ένα χάλκινο Βαλκανικό μετάλλιο την δεκαετία του 1980 δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια αλήθεια η κάποιο ψέμα δεν ήμουν εκεί δεν ξέρω τι πραγματικά έγινε  αυτό το ξέρουν οι παροικούντες στη Ιερουσαλήμ. 
Αν όμως την ζωή σου την βασίζεις σε ψέματα τότε αυτά αποκαλύπτονται, τότε δεν έχεις να αφήσεις τίποτε στα παιδιά σου παρά να κουβαλάνε στη πλάτη τους το ψέμα του πατέρα τους .
Ο λόγος που έφυγα από αυτούς είναι ότι πάντα μου αρέσουν οι στοίχοι του τραγουδιού 
 Θα φύγω ένα πρωί μακριά από τα ψέματα 
  προτού με κλείσουν πάλι συρματοπλέγματα 
Απορρίπτοντας το μοντέλο εκπαίδευσής τους στο Τζούντο αναπτύσσω το μοντέλο που βασίζεται στο αναπτυξιακό μοντέλο για την ανάπτυξη της  προσωπικότητας   κατά την Αγγλοσαξονική σχολή που δεν είναι άλλο από το Σωκρατικό  μοντέλο της μαιευτικής στη Αρχαία Ελλάδα Αυτός είναι ο πολιτισμός στο tatami του international Matsuura dojo αυτός είναι ο πολιτισμός
της κυανόλευκης οικογένειας 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου