Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΖΑΒΕΛΑ

Ήταν αρχές της Μεταπολίτευσης  όταν οι δίσκοι με τα Τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης 
άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στα δισκοπωλεία της εποχής 
Ήταν η εποχή που ο παππούς Αυγερινός ήρθε στην Πατρίδα μετά από 26 χρόνια πολιτικής προσφυγιάς από την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας . 
Εκείνη την εποχή άκουγα τα τραγούδια του Πάνου Τζαβέλα(1925-2009) .
Στην οικογένεια υπήρχε μια (διάσπαση) σε πολιτικό επίπεδο αποτέλεσμα της Διάσπασης του Κ.Κ.Ε το 1968 Δεν θα γράψω την τοποθέτηση  των συγγενών αλλά για την Ιστορία η μητέρα μου ήταν μέλος του ΣΎΡΙΖΑ και στην κηδεία της το 2008 ήταν η οργάνωση της από την Τούμπα.  
Από θέση αρχής είμαι στο Στρατόπεδο των Αγωνιστών που θέλουν μια Κοινωνία Ελεύθερη από τις ουσίες του Θανάτου (Ναρκωτικά Αναβολικά) και όχι μια κοινωνία με ελεύθερες τις ουσίες του Θανάτου.
Ο Πάνος Τζαβέλας ήταν μέλος του λεγόμενου Κ.Κ.Ε εσ .Με Θέσεις και Αρχές, με παρουσία στα Φεστιβάλ του Ρήγα Φεραίου την Νεολαίας του Κόμματος μητέρα του σημερινού ΣΎΡΙΖΑ.
Στους στοίχους του τραγουδιού του που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι και σήμερα επίκαιρο έχει μια στροφή . (Στις Χούντας το αλισβερίσι λεύθερο ήταν το Χασίσι ποτέ ο Λαός να μη ξυπνήσει.)
Τις τελευταίες μέρες ο υφυπουργός της Κυβέρνησης των  ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ  κύριος Τσιρώνης τοποθετήθηκε  δημόσια  για την Ιατρική και την Ψυχαγωγική κάνναβη και το παράβολο για γλάστρες στα μπαλκόνια.Θα τρίζουν τα κόκαλα του Αντάρτη Πάνου Τζαβέλα που πολέμησε τους Γερμανούς Ναζί στα βουνά της Πατρίδας μας .   
Άλλωστε   στην Γερμανία του Χίτλερ ήταν Ελεύθερα τα ναρκωτικά του Λαού το pervitin .
Στην εταιρεία Temmler στο Βερολίνο, ο Φριτς χημικός Χάουσιλντ, εμπνευσμένος από την επιτυχή χρήση της βενζενδρίνης (αμφεταμίνη) από τους Αμερικανούς στους Ολυμπιακούς του 1936, άρχισε να αναπτύσσει το δικό του «θαυματουργό φάρμακο», και έναν χρόνο αργότερα κατοχύρωσε την πρώτη γερμανική μεθυλαμφεταμίνη (μεταμφεταμίνη), το Pervitin. Σύντομα η χρήση του εξαπλώθηκε παντού, σε κάθε στρώμα της κοινωνίας (από γραμματείς και νοικοκυρές μέχρι οδηγούς τρένων) ως φάρμακο που τόνωνε την αυτοπεποίθηση και βελτίωνε τις επιδόσεις. Παράλληλα, βοηθούσε στην απώλεια βάρους. Ο Όλερ την περιγράφει ως «ο εθνικοσοσιαλισμός σε χάπι». Από την  huffpost 

Στις στρατιές των Ισλαμοφασιστών  το Captagon είναι μια συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα.
Αυτό και αν είναι ελεύθερο στα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές 

  Θέση του προέδρου του Δ Σ του ΚΕ.ΘΕ.Α 
 Γιώργος Μπαρδάνης Ψυχίατρος -Ψυχοθεραπευτής για την Κάνναβη 
 Την αντίθεσή του στην νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γιώργος Μπαρδάνης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.Στον Κώστα Αρβανίτη στην εκπομπή Η Φυλή των Φίλων.
Όπως είπε ο κ.Μπαρδάνης η φαρμακευτική κάνναβη είναι ο δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση της λεγόμενης ψυχαγωγικής κάνναβης, η οποία όπως σημείωσε, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην υγεία.
Ζήτησε, ωστόσο να γίνει πταίσμα η χρήση κάνναβης ώστε να μην μπαίνουν στη φυλακή όσοι συλλαμβάνονται με μικροποσότητες.http://news247.gr/eidiseis/koinonia/mpardanhs-h-farmakeytikh-kannavh-parathyro-gia-plhrh-apenoxopoihsh-ths.4897052.html

H χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει μέχρι στη σχιζοφρένεια Kάθε άλλο παρά ακίνδυνο φυσικό προϊόν είναι η μαριχουάνα. H τακτική χρήση της, μάλιστα, διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών όπως η σχιζοφρένεια. Oι ερευνητές αποδίδουν την επικίνδυνη δράση της σε χημικές μεταβολές στον εγκέφαλο, που προκαλούνται από τα δραστικά συστατικά του ναρκωτικού. H έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Addiction
 Η κάνναβη συνδέεται με τις ψυχώσεις γιατί διακόπτει τη λειτουργία νευροδιαβιβαστικών ουσιών όπως η ντοπαμίνη και αυτό παρεμβάλει τα συστήματα επικοινωνίας του οργανισμού.
  
Πάνω από 50 γνωστά καρκινογόνα έχουν εντοπιστεί στον καπνό της κάνναβης (νιτροζαμίνες, ενεργές αλδεΰδες, βενζοπυρένιο). Είναι γνωστό ότι τα τσιγάρα της κάνναβης περιέχουν τις παραπάνω καρκινογόνες ουσίες σε συγκεντρώσεις που είναι κατά 50% ψηλότερες σε σύγκριση με τα τσιγάρα καπνού.Μιχάλης Χατζηγιάννης Πνευμονολόγος
Κατά την ταπεινή μου άποψη όλα τα παραπάνω τα έγραψα γιατί η μόνη σχέση που έχω με τον κόσμο των ουσιών είναι αυτή του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στα προγράμματα του ΚΕ.ΘΕ.Α
στην Θεσσαλονίκη εδώ και 20 χρόνια.
Οι ιδεολογικές μου αρχές, η εργασιακή μου εμπειρία,  η καθημερινή μου επαφή με τους Ανθρώπους που ωφελούνται από τα προγράμματα , την Θεραπευτική Πρόταση του Οργανισμού αλλά και ως γονιός 3 παιδιών σας καλώ να σηκώσουμε ψηλά το Λάβαρο για μια Κοινωνία Ελεύθερη από τις Ουσίες του Θανάτου και όχι να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια Κοινωνία με ελεύθερες τις Ουσίες του Θανάτου. 
Μαϊσρτέλλης Αυγερινός 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου