Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη 16-4-2018 
Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος σήμερα δεν θα δει τα παιδιά του, γιατί είναι στην Γειτονιά των  Αγγέλων. Έπεσε στο καθήκον γιατί υπεράσπισε τα σύνορα, της Πατρίδας, αυτά που οι λεγόμενοι   σύμμαχοι του  ΝΑΤΟ  δεν τα αναγνωρίζουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργου Μπαλταδώρου

Ο καθηγητής μου στο Τζούντο καθηγητής  ΤΕΦΑΑ ο Βίκτωρ Σιώπης στην σελίδα του στο fb 
Φωτογραφία του Βικτωρ Σιωπης.
έγραψε το παρακάτω 

Έπιασαν τόπο τα λεφτά της Ελλάδας στην…Τουρκία:
ΜΕ ΧΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΩΡΙΖΕΙ Ο…ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ 
ΡΟΜΑΝ ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ VEDAT ALBAYRAK
Αδρανεί η Ε.ΦΙ.Π

Ήδη από πέρυσι στις αρχές Φεβρουαρίου 2017 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δέχτηκε καταγγελία για αυθαίρετη «αποδέσμευση» από τα Ελληνικά χρώματα, που είχε δώσει στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωάννης Καφενταράκης, προς τον διακεκριμένο αθλητή μας Ρομάν Μουστόπουλο, για την αθλητική άνοδο του οποίου η ίδια η Ομοσπονδία είχε δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (από μικρό παιδί μέχρι την ενηλικίωσή του), και η Ολυμπιακή Επιτροπή είχε επίσης ενισχύσει σημαντικά τον αθλητή, προκειμένου αυτός να μετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μουστόπουλος είχε προσφερθεί…δώρο στην Τουρκική Ομοσπονδία από την Ελληνική. Πράγματι φέτος ο Μουστόπουλος, υπό το Τουρκικό όνομα Αλμπαϋράκ Βεντάτ, εδώρησε ήδη στην Τουρκία 3 σημαντικότατες επιτυχίες: 
1) Στις 19 Ιανουαρίου ήρθε 2ος στην κατηγορία του (81 κ.) στο Γκραν Πρι της Τυνησίας.
2) Στις 9 Μαρτίου ήρθε 1ος στην κατηγορία του στο Γκραν Πρι του Αγαδίρ του Μαρόκου.
3) Πρόσφατα, στις 6 Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα, ήρθε 1ος στο Γκραν Πρι της Αττάλειας, μέσα στην Τουρκία.
Στο Γκραν Πρι της Αττάλειας, μετείχαν 3 Έλληνες αθλητές, που έχασαν από τον πρώτο τους αγώνα, αποκλειόμενοι της περαιτέρω συνέχισης. Ο Αλμπαϋράκ (δηλαδή ο Μουστόπουλος) κέρδισε 4 αγώνες μέχρι την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η Ολυμπιακή Επιτροπή και ειδικότερα γιατί αδρανεί η Ε.ΦΙ.Π.!


Φαντάζετε τι θα είχαν πάθει οι υπεύθυνοι της Τουρκικής Ομοσπονδίας, αν αντιστρόφως είχαν αυτοί δωρίσει αυθαιρέτως έναν αθλητή ολυμπιακού διαμετρήματος στην Ελλάδα;
Βίκτωρ Σιώπης

Στις 26-4-2018 θα παραβρεθώ στην Ε.ΦΙ.Π που με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις γιατί μετά την επιστολή της Ε.Ο.Ε προς την Ε.Ο.Τζούντο 

Κύριε Πρόεδρε,
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με έκπληξη πληροφορήθηκε από σειρά δημοσιευμάτων την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ότι ο αθλητής Ρομάν Μουστόπουλος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Τουρκίας σε διεθνείς αγώνες τζούντο που διεξήχθησαν στην Τυνησία, με το όνομα Vedat Albayrak.
Με δεδομένο ότι στις 20 και 23 Φεβρουαρίου 2017 υπήρξε μεταξύ της Ομοσπονδίας σας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλληλογραφία για το θέμα αυτό, την οποία και επισυνάπτουμε, η έγγραφη βεβαίωση που έχει εκδοθεί από την Ομοσπονδία σας στις 22 Δεκεμβρίου 2016, η οποία επιτρέπει στον εν λόγω αθλητή να «μετοικήσει» αγωνιστικά σε χώρα της αρεσκείας του, μας προξενεί έκπληξη αλλά και θλίψη αφού είναι προφανές ότι η άδεια αγωνιστικής μετοίκησης στον εν λόγω αθλητή δόθηκε εν αγνοία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έχει στηρίξει οικονομικά τον αθλητή σας.
Επειδή από το δελτίο που εξέδωσε η Ομοσπονδία σας αμέσως μετά τα πιο πάνω δημοσιεύματα, δεν προκύπτουν σαφείς εξηγήσεις για το θέμα αυτό, παρακαλούμε να μας προσκομίσετε εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας, πλήρη στοιχεία για την υπόθεση αυτή στα οποία απαραιτήτως πρέπει να περιέχονται τα ακόλουθα:
1)      Οι προϋποθέσεις που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματός σας για την αγωνιστική μετοίκηση αθλητών τζούντο από χώρα σε χώρα,
2)      Η αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ του αθλητή και της Ομοσπονδίας σας για το θέμα αυτό,
3)      Η απόφαση του ΔΣ σας που τυχόν αποφάσισε να επιτρέψει στον αθλητή να αγωνίζεται στο εξής με τα χρώματα εθνικής ομάδας άλλης χώρας,
4)      Οποιαδήποτε άλλη αλληλογραφία σχετικά με το θέμα αυτό, και τέλος,
5)      Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που υπάρχει για την υπόθεση αυτή που θα συμβάλει στο να διαμορφώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πλήρη εικόνα για την υπόθεση αυτή.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων πρωταθλητών ενισχύοντάς τους με κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να προσφέρουν διακρίσεις στη χώρα μας, εκφράζει την θλίψη της για το δυσάρεστο αυτό γεγονός και αναμένει από την Ομοσπονδία σας τα πιο πάνω στοιχεία, για να εξετάσει τις παραπέρα ενέργειές της.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,


Σπύρος Ι. Καπράλος                                                                Μανώλης Κολυμπάδης

Έστειλα την επιστολή που κατέθεσα στη προσωρινή διοίκηση 17-5-2017.
Θα πάω με χαρά γιατί (η άδεια αγωνιστικής μετοίκησης στον εν λόγω αθλητή δόθηκε εν αγνοία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έχει στηρίξει οικονομικά τον αθλητή σας.)
 Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος δεν θα δει σήμερα τα παιδιά του,ενώ ο πρώην Ρομάν Μουστόπουλος νυν Vedat Albayrak στέκεται προσοχή στο άκουσμα του Τουρκικού Εθνικού Ύμνου και με αρκετά χιλιάδες δολάρια στην τσέπη του .
Αυγερινός Μαϊστρέλλης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου