Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΤΖΟΥΝΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Τουλάχιστον 7.688 θάνατοι σε μια δεκαετία από ναρκωτικά στην Ελλάδα
Οι θάνατοι από την υπερβολική δόση ναρκωτικών στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 6% σε 8.441 το 2015, λόγω της αυξανόμενης χρήσης συνθετικών οπιοειδών όπως η φαιντανύλη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία κατά των ναρκωτικών.
Η αυξανόμενη χρήση οπιοειδών έχει προσελκύσει την προσοχή τα τελευταία χρόνια, καθώς οι θάνατοι εξαιτίας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει σε αυτό που πολλοί ειδικοί αποκαλούν επίπεδα επιδημίας.
«Η πρόσφατη αύξηση των θανάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά σε ορισμένες χώρες και το εύρος των αιτιών τους, αλλά και η εξέλιξη της αγοράς και τα νέα προβλήματα στις περιθωριοποιημένες κοινότητες, καθώς και η πρόσφατη εξέλιξη των νέων συνθετικών οπιοειδών, μας εφιστούν την προσοχή και για περισσότερη συνεργασία» δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας κατά των Ναρκωτικών.
Ο Οργανισμός προειδοποίησε ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τα ναρκωτικά στην Ευρώπη ίσως να είναι και περισσότεροι, αλλά κάποιες χώρες παρουσιάζουν ελλείψεις στην καταγραφή περιστατικών και υποβολή εκθέσεων.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ 
Σύμφωνα, πάντως, με όσα είναι ήδη γνωστά, δεν πρέπει να έχουν αναπτυχθεί ακόμα μέθοδοι ολοκληρωμένου γενετικού ντοπαρίσματος. Είναι όμως πιθανό, ακόμα και σήμερα, κάποιοι προπονητές να δοκιμάσουν στους αθλητές τους «πρωτόγονες» μεθόδους γενετικού ντόπινγκ, με τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πρωταθλητών «πειραματόζωων».
Κατ' αρχήν, σήμερα δεν υπάρχει καμία σοβαρή άποψη των δόσεων των γενετικών προσθηκών. Υπερβολική αύξηση της ερυθροποιητίνης μπορεί να οδηγήσει σε ταχυπαλμία μέχρι και έμφραγμα. Ανεξέλεγκτες δόσεις IGF-1 μπορεί να δυναμώσουν τόσο τους μυς ώστε να απειληθούν οι τένοντες και τα οστά. Αλλά και γενικότερα οι γενετικές θεραπείες παρουσιάζουν προβλήματα. Για παράδειγμα, όπως σημείωνε πρόσφατα το βρετανικό «New Scientist», δύο ασθενείς στη Γαλλία που υποβλήθηκαν σε γονιδιακή θεραπεία ανέπτυξαν λευχαιμία.
Δίψα για δόξα και χρήμα
Δυστυχώς, παρά τους κινδύνους που κρύβονται στο γενετικό ντόπινγκ (όπως και στις άλλες μορφές ντοπαρίσματος), φαίνεται ότι μια σειρά πρωταθλητές δεν θα δίσταζαν στιγμή να πάρουν μια ουσία που μπορεί να τους οδηγήσει στην κορυφή. Ερευνα του 1995 μεταξύ 200 μελών της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ έδειξε ότι οι μισοί ήταν έτοιμοι να πάρουν μια ουσία που θα τους οδηγούσε σε αλλεπάλληλες νίκες τα επόμενα πέντε χρόνια, ακόμα και αν τους οδηγούσε στον θάνατο αργότερα!

ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Σας καλώ να εργαστούμε για την επιτυχία του 
Ανοιχτού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παραδοσιακού Τζούντο.
ITHAKI 2018 MATSUURA CUP. 22-23-24 Ιουνίου 
Σας καλώ να εργαστούμε για να αναδείξουμε τις Αξίες του Αθλήματος μας να δώσουμε θάρρος και δύναμη στους Ανθρώπους που θέλουν να επιστρέψουν στην Ζωή.
Να δώσουμε θάρρος και δύναμη στα παιδιά που τα ξερίζωσε ο πόλεμος από τις γειτονιές τους.

Να δώσουμε θάρρος και δύναμη στα παιδιά που δεν επέλεξαν να γεννηθούν με Αναπηρία.

Φωτογραφία του Αυγερινός Μαιστρέλλης.
Αυγερινός Μαϊστρέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου