Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

8ου Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο «ΙΘΑΚΗ 2012», ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποστολή του 8ου Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο «ΙΘΑΚΗ 2012» στο «Ιβανόφειο Γυμναστήριο», την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, από τις 10 το πρωί ως αργά το μεσημέρι.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τους κρατούμενους των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, όπου υπάρχει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ασιτίας, ενώ όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, που συμμετείχαν στο Διεθνές Τουρνουά έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα αλληλέγγυου αγώνα για τη ζωή και την ελευθερία του ανθρώπου στους κρατούμενους, που μέσα από το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ δίνουν αγώνα για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες.
Στο 8ο Διεθνές Τουρνουά «ΙΘΑΚΗ 2012» συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Στην τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Τουρνουά ο Χρήστος Βέττας, υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης κρατουμένων του ΚΕΘΕΑ (Βόρειας Ελλάδας) για τις φυλακές τόνισε ότι οι συμμετέχοντες σε αυτήν τη διοργάνωση καθώς και στην υποστήριξη του 8ου Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο «ΙΘΑΚΗ 2012» συμμετέχουν και στηρίζουν ολόψυχα αυτό το Τουρνουά.
Επίσης, η Ολγα Κατσιόκαλη, υπεύθυνη εκπαίδευσης στο πρόγραμμα «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕΘΕΑ έστειλε το μήνυμα για «καθαρούς αγώνες» και «καθαρή ζωή».
Τη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο «Ιθάκη 2012» υποστήριξαν ακόμα η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.
Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά αγάπης της Ένωσης Αστυνομικών Ιωαννίνων, καθώς έστειλε για τους κρατούμενους 15 κιλά μακαρόνια και 15 κιλά κριθάρι.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δάσκαλος του JUDO, Χρήστος Παπαηλιόπουλος. «ΟΧΙ στη δυστυχία, στη μιζέρια, στο θάνατο. ΝΑΙ στη ζωή, στην πρόοδο και στην αξιοποίηση των δυνάμεων. Η νίκη είναι ωραία, αλλά πιο καλή είναι η συμμετοχή!» τόνισε.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Γεωργίου Ιβανώφ, που δολοφονήθηκε σε καταδίωξη από τους ΝΑΖΙ το 1943.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες έψαλλαν τον Ελληνικό εθνικό ύμνο κι οι αγώνες ξεκίνησαν.
Πατήστε εδώ >> ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων με τις διακρίσεις των αθλητών και των αθλητριών ονομαστικά.

Με τη λήξη των αγώνων, αφού βραβεύτηκαν οι αθλητές με μετάλλια και τίτλους συμμετοχής ο προπονητής της ομάδας JUDO του ΗΡΑΚΛΗ, Αυγερινός Μαϊστρέλλης, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Μέσα από το Ηρακλής Judo Blog >  http://iraklis-judo.blogspot.gr/ Επίσημη σελίδα ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από το ελεύθερο «Ιβανόφειο» του Γεωργίου Ιβανώφ, που εκτέλεσαν οι Ναζί το 1943 ο Ηρακλής και όλοι οι συμμετέχοντες στείλαμε μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης στους συνανθρώπους μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές μου για τη μεγάλη χαρά, που μου έδωσαν, και τις νίκες, που κατέκτησαν. Για την ιστορία θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές, που διακρίθηκαν με μετάλλια, αλλά και τον Παπάζογλου Χρήστο, το Στοφορίδη Ευθύμιο και τον Παπαδούλη Βασίλη, που δεν πήραν μετάλλια.
Ο Αλέξης Μαντασασβίλι, ο οποίος κατέκτησε ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο, σταματάει τις αθλητικές του υποχρεώσεις προς το σύλλογο και αναλαμβάνει, επίσημα, βοηθός προπονητή του Τμήματος. 

Θέλω να ευχαριστήσω το Χρήστο Σανίδα, το Φάνη Πραπαβέση, τον Καρύτσα Θανάση,  για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον αστυνομικό υπάλληλο Γεωργαντά Γεώργιο για την πολύτιμη παρουσία του.
Εκτός από τους αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ, ευχαριστώ τον αδελφό σύλλογο της ΧΑΝΘ με τον ηρωικό αθλητή του Μαράτο Γεράσιμο, που κράτησε στη δύσκολη κατηγορία των 73 κιλών το φρόνημα των ελλήνων αθλητών. Επίσης, θέλω να ευχηθώ στον αθλητή της ΧΑΝΘ, Χαλβατζή Μίλτο, για τον τραυματισμό του, ολόψυχα, περαστικά.
Ευχαριστούμε πολύ τους διαιτητές Τορτοπίδη Ιωάννη και Γκεοργκίεφ Γιώργο, γιατί βγάλανε μία πολύ μεγάλη και δύσκολη αποστολή.
Ευχαριστούμε πολύ τις ξένες αντιπροσωπείες για τη συμμετοχή τους. Το προσεχές 9ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο «ΙΘΑΚΗ 2013» θα αναβαθμιστεί μετρώντας τις παρουσίες των ανθρώπων και αθλητών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, με στόχο το τουρνουά της ΙΘΑΚΗΣ να αποτελέσει τουρνουά καλής θέλησης, όπως ο αδελφός μας σύλλογος Kiwi Club στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Τέλος, ολόψυχα ευχαριστούμε πολύ το δάσκαλο Χρήστο Παπαηλιόπουλο, που χωρίς αυτόν και την πολύτιμη παρουσία του δε θα ξεκινούσε ποτέ το Τζούντο στην Ελλάδα.
Ευχαριστούμε το γιατρό μας Χρήστο Εμμανουηλίδη για την παρουσία του και τη χορηγία του στο τουρνουά, όπως και τον Αλέκο Σαμπρή, τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, καθώς με την ευαισθησία, που τον διακρίνει, χορήγησε προσωπικά το τουρνουά μας.»

Μετά την αντιαθλητική συμπεριφορά του Τσόχα Σωτήρη, η συνεργασία του με το Τμήμα Τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ σταμάτησε. Το δελτίο του αθλητή καταστρέφεται εξαιτίας της αντιαθλητικής του συμπεριφοράς.
Ο προπονητής της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ, Αυγερινός Μαϊστρέλλης, τόνισε σχετικά: «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει παιδεία κι όχι αντιαθλητικές συμπεριφορές».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ενισχύσει με τρόφιμα τους κρατούμενους των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ για τα σωφρονιστικά ιδρύματα Βέττα Χρήστο στο τηλέφωνο 6974416144. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου