Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΙ ΠΡΟΆΓΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΌ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ



Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ
ΚΑΙ Ο (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ) ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ  
Χρυσαυγίτης διδάσκει παγκράτιο...



... σε δημοτικό σχολείο της Σταυρούπολης...
Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα μέλη της Χρυσής Αυγής και σε άλλες περιπτώσεις εισχωρούν σε συλλόγους καπηλευόμενοι τις πολεμικές τέχνες προκειμένου να...
περάσουν στοιχεία της φασιστικής ιδεολογίας τους


“Όλα τα μαθήματα ψυχαγωγούν το παγκράτιο παράγει φρόνημα”. Με αυτό το σύνθημα σε μία αφισέτα, υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στον Δήμο Θεσσαλονίκης διδάσκει τα απογεύματα στο 14ο δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης παγκράτιο. Ένα κατά κοινή ομολογια πολύ σκληρό άθλημα το οποίο απέχει παρασάγγας από τα άλλα αθλήματα πάλης καθώς περιλαμβάνει μπουνιές, πνιγμό- πάλη υποταγής, δεν έχει σαφή όρια και φυσικά δεν ενδείκνυται για παιδιά δημοτικού. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα μέλη της Χρυσής Αυγής και σε άλλες περιπτώσεις εισχωρούν σε συλλόγους καπηλευόμενοι τις πολεμικές τέχνες προκειμένου να περάσουν στοιχεία της φασιστικής ιδεολογίας τους. Στο συγκεκριμένο σχολείο την δράση αυτή επιτρέπει ο διευθυντής του, ο οποίος εντελώς 'συμπτωματικά” ήταν υποψήφιος για τα ΠΥΣΠΕ με το νέο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, “Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών”.
Πέρα από την καταλληλότητα ή μη του αθλήματος και του ποιός διδάσκει στα σχολεία πολεμικές τέχνες, τίθεται στα σοβαρά ζήτημα χρήσης των χώρων των σχολείων. Το ερώτημα που επίσης ανακύπτει είναι αν η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει πάρει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για την λειτουργία αυτού του εξωσχολικού αθλητικού συλλόγου έφτασε στην σχολική επιτροπή του Δήμου η οποία το ενέκρινε και με τη σειρά της το παράπεμεψε στην επιτροπή παιδείας του Δήμου. Για να λειτουργεί νόμιμα ο σύλλογος αυτός τις απογευματινές ώρες πρέπει να πάρει άδεια από το Δήμαρχο Παύλου-Μέλα, άδεια που μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί. Να σημειωθεί ότι το αίτημα στις αρμόδιες επιτροπές έγινε πριν λίγες μέρες ενώ από την αρχή του χρόνου έχει ξεκινήσει η δράση αυτή με ευθύνη προφανώς του Διευθυντή του σχολείου.
“Η είσοδος στα σχολεία και μάλιστα με σκοπό το κέρδος δεν μπορεί να γίνεται ανεξέλεγκτα. Γίνεται επικίνδυνη η επαφή με τις καρδιές και τις ψυχές παιδιών και περισσότερο, όταν συνδέεται με την κάλυψη πραγματικών κενών στην ολόπλευρη μόρφωσή τους, με δρασεις και δραστηριότητες πολιτιστικού κι αθλητικού χαρακτήρα.” τονίζει σχετικά ο Κ. Μπακατσής μέλος του Δ.Σ. του Ζ` συλλόγου δασκάλων και μέλος της επιτροπής παιδείας του Δήμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο “οι νόμοι που αφορούν στην είσοδο και στη δράση ιδιωτών στα σχολεία της Χώρας δεν μπορεί να παραβιάζονται, πολύ δε περισσότερο, όταν γίνονται από άτομα που κηρύσσουν το μίσος και που προσπαθούν να ενσταλάξουν την ξενοφοβία, την έχθρα και το ρατσισμό , όταν παλεύουν ό,τι δεν ταιριάζει στη δικιά τους ιδεολογία, τη φασιστική. Ιδεολογία που προξένησε αμέτρητα θύματα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά είτε στα κρεματόρια είτε στα ολοκαυτώματα είτε τώρα με την ανθρωπιστική κρίση, την οποία βιώνουμε οι φτωχές οικογένειες δυτικά και οι οποίες αντί να συνεγείρουν και να ενοποιούν σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, προβάλλονται από τους θιασώτες των Γερμανοτσολιάδων ως αιτία νέου διχασμού και νέας αντιπαράθεσης”.
“Ο Δήμος Παύλου Μελά πρέπει να εκδιώξει τώρα αμέσως κάθε φασιστική φωλιά από τα σχολεία και να ελέγξει,

επιτέλους, ποιος και γιατί ζητά και παίρνει άδεια εισόδου στα σχολεία. Να διακόψει κάθε εμπορική δραστηριότητα και να διαλύσει κάθε παραμάγαζο . Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης και τους εκπαιδευτικούς να λειτουργήσει με ευθύνη του τα σχολεία ώστε να προσφέρει πολιτιστικά, μορφωτικά αγαθά στους κατοίκους, που η συγκυβέρνηση στερεί.” καταλήγει.
alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου