Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΊΔΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ



Μαθήματα τζούντο στις Φυλακές Διαβατών

Kάθε Δευτέρα μια ομάδα κρατουμένων στις Φυλακές Διαβατών επιδίδεται σε μια ασυνήθιστη για τον χώρο δραστηριότητα. Με προστατευτικές στολές, τατάμι και παραγγέλματα στην ιαπωνική γλώσσα, οι κρατούμενοι προπονούνται στο τζούντο.

Βρισκόμαστε στη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ που λειτουργεί σε αυτόνομη πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, οδηγώντας τα μέλη της στην απεξάρτηση από ουσίες και την επανένταξη στην κοινωνία. Το τζούντο είναι ένα ακόμα μέσο για την επίτευξη αυτού του σκοπού -και αυτή ίσως η πρώτη φορά παγκοσμίως που το άθλημα διδάσκεται μέσα σε φυλακή.

Τα μαθήματα τζούντο άρχισαν το Σεπτέμβριο και τα μέλη του προγράμματος απεξάρτησης τα υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Ο αθλητισμός, άλλωστε, χρησιμοποιείται συστηματικά από το ΚΕΘΕΑ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης θεραπευτικής του προσέγγισης για αλλαγή τρόπου ζωής.

Το τζούντο συναντήθηκε πρώτη φορά με την απεξάρτηση πριν από 20 χρόνια, όταν άρχισε να διδάσκεται στη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ. Είναι ευεργετικό για το σώμα και το πνεύμα, και αποτελεί ένα ακόμα εφόδιο στην πορεία για μια ζωή χωρίς ουσίες.

Σε ετήσια βάση διοργανώνεται από το ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τζούντο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Miyazaki Sensei Cup.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου