Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥΦΛΕΡΗ


Θεσσαλονίκη 20-11-2019
Με το Βαγγέλη Σουφλέρη έχουμε Ιδεολογικές διαφορές από την εποχή που ήμασταν  στο ΤΕΦΑΑ αυτός ήταν συνδικαλιστής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και εγώ στην Πανσπουδαστική Σ.Κ.
Ως τόσο θα συμφωνήσω  με την παρακάτω επιστολή.
Αυγερινός Μαϊστρέλλης 

 

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΖΟΥΝΤΟ
(Υπόψιν κας Στεφανίδου, Γεν. Γραμματέως)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Ευάγγελου Σουφλέρη του Κωνσταντίνου, κατοίκου Ελληνικού, 31η Οδός αρ. 3-5, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο. ΤΖΟΥΝΤΟ
Αγαπητή κυρία Στεφανίδου και υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας τζούντο καλημέρα σας.
Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο και παρευρέθην για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις σε σχέση με την λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο καθώς και τις διαδικασίες λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου.
Όπως όλοι προφανώς θα παρατηρήσατε η ψήφος μου απέναντι στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ουδέτερη («λευκό») και αυτό συνέβη, διότι όλα τα θέματα μου γνωστοποιήθηκαν  προφορικά χωρίς εισηγήσεις, οικονομικές ή διοικητικές. Εάν θυμάστε καλά το επισήμανα αυτό κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου. Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος που σήμερα επανέρχομαι; Σήμερα λοιπόν ήρθε σε γνώση μου το έγγραφο , το οποίο σημειωτέον ουδέποτε μας δόθηκε από τους υπαλλήλους αλλά και τους αρμόδιους του διοικητικού συμβουλίου προς επεξεργασία, ήτοι το έγγραφο με το οποίο  η Εθνική Αρχή Διαφάνειας  ζητά τόσο από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο όσο και σχεδόν από όλους τους αθλητικούς φορείς κάποια στοιχεία οικονομικά. Όχι τυπικά απλά όπως μας το παρουσίασαν οι υπάλληλοι της ομοσπονδίας αλλά ουσιαστικά. Ζητά δηλαδή τις συμβάσεις (παροχής υπηρεσιών) των τελευταίων πέντε ετών που έχουνε γίνει από την ομοσπονδία μαζί με τους ανάλογους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν και περατώθηκαν. Και αλλά πολλά Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο έχει στην κατοχή του την έκθεση των ορκωτών λογιστών της εταιρείας Μαζάρ, η οποία ξεκάθαρα μιλά για διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες της προηγούμενης διοίκησης οι οποίες εμπίπτουν στις απαιτήσεις του ελέγχου, θα βρεθεί στο σημείο, εάν αποκρύψει συνειδητά ή όχι αυτήν την έκθεση αυτή ουσιαστικά να «νομιμοποιεί» εξολοκλήρου τις πιθανόν παράνομες αποφάσεις του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, ακριβώς επειδή τις απέκρυψε, και να καθίσταται και το ίδιο συνυπεύθυνο.
Για το λόγο αυτό ζητώ από εσάς να μου αποστείλετε εντός τριών ημερών το φάκελο που θα περιέχει το αίτημα του ελεγκτή καθώς και την απάντηση που ετοιμάστηκε από την ομοσπονδία. Μέσα εκεί φαντάζομαι να βρω τις παράνομες προσλήψεις σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, τις παράνομες διαγραφές απαιτήσεων και υποχρεώσεων, τις παράνομες αναθέσεις διεθνών και πανευρωπαϊκών τουρνουά σε εταιρείες και συλλόγους χωρίς διαγωνισμούς και χωρίς καμία απόδοση λογαριασμού στο Διοικητικό Συμβούλιο και φυσικά ένα θέμα το οποίο με με αφορά προσωπικά μιας και το τωρινό διοικητικό συμβούλιο με κατηγόρησε κάποια στιγμή ότι χρωστάω χρήματα στην ομοσπονδία και παρόλο που ανταλλάξαμε επιστολές και μου εγγυήθηκαν ότι θα κάνουν έλεγχό και θα επανέλθουν με  τα αποτελέσματα,  ουδέποτε αυτό έγινε.
Βέβαια σε μένα έμεινε η «ρετσινιά», παρόλο που ζήτησα επανειλημμένως να δημοσιοποιηθούν οι επιστολές που ανταλλάξαμε και ίσως αυτός ήταν και ο στόχος κάποιων, αλλά γι’ αυτό θα αποφασίσει  η δικαιοσύνη.
Για το λόγο αυτό ζητώ  να μου δοθεί και η καρτέλα του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, με τις αποδόσεις, τις αποδείξεις που φέρει και τις ανάλογες εγκρίσεις του Υπουργείου Αθλητισμού και του διοικητικού συμβουλίου , σύμφωνα με την επιστολή την οποία σας έχω στείλει και θεωρώ ότι είναι υπεύθυνος για το πως μετατράπηκε το + στην καρτέλα μου σε - δηλαδή πως από κει που χρωστούσε η ομοσπονδία βρέθηκα να φαίνομαι ότι χρωστώ.
Είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω και στον ελεγκτή αλλά και σε ό,τι άλλο μου δίνει το δικαίωμα η Ελληνική Δικαιοσύνη
 Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ευάγγελος Σουφλέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου