Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

37 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΘΕΑ -ΙΘΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 Θεσσαλονίκη 25-11-2020

Σε δύο ημέρες η ΙΘΑΚΗ κλείνει τα 37χρόνια της .Το 1983 άρχισε στην Ελλάδα και στην Παιδούπολη της Σίνδου Θεσσαλονίκης το ταξίδι της Απεξάρτησης. Χιλιάδες Άνθρωποι είδαν έναν φάρο που θα τους οδηγούσε στο Λιμάνι της επιστροφής στη ΖΩΉ μακριά από τις ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Χιλιάδες Άνθρωποι που πέρασαν απ τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ περπατούν με ψηλά το κεφάλι γιατί τα κατάφεραν χάρη στην ύπαρξη της ΙΘΑΚΗΣ χάρη στην ύπαρξη του ΚΕΘΕΑ .

Σήμερα πολλά είναι τα προγράμματα που απευθύνονται στους Ανθρώπους που είναι εξαρτημένοι . Το χειρότερο για αυτούς τους Ανθρώπους, είναι, ότι υπάρχουν (ιδιωτικά) θεραπευτήρια χωρίς άδεια με ταρίφα από 1500-3000 ευρώ τον μήνα .  Το χειρότερο για αυτούς τους Ανθρώπους είναι ότι η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ αλλά και των υπολοίπων στεγνών προγραμμάτων δεν είναι ελκυστικά γιατί προβάλετε η εύκολη λύση των ιδιωτικών λεγόμενων θεραπευτηρίων.

 Τα προγράμματα υποκατάστασης στην Ελλάδα ασχέτως της δουλείας των συναδέλφων είναι για την μείωση της βλάβης. Δεν οδηγούν όμως στο Σπάσιμο της Αλυσίδας αυτής της Εξάρτισης από τις Ουσίες του Θανάτου.

Ο δρόμος της Απεξάρτησης είναι δύσκολος δρόμος που απαιτεί ψυχικά αποθέματα και είναι δρόμος που πρέπει ο Σκλάβος από τις Ουσίες του Θανάτου να σπάσει τις Αλυσίδες της Σκλαβιάς του.

Οι εποχές που ζούμε κάνει πιο δύσκολο  αυτόν τον Δρόμο Αλλά είναι στις μέρες μας ο μονόδρομος. Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ τα Προγράμματα της Στεγνής Θεραπείας αποτελούν τον Φάρο στα σκοτάδια του σήμερα. Τα Θεραπευτικά εργαλεία υπάρχουν, μπορούν  να βελτιωθούν αλλά κυρίως οι Άνθρωποι με αυτή την Θεραπευτική Πρόταση σπάνε τα δεσμά της Σκλαβιάς τους από τις Ουσίες που τους Οδηγούν στον Θάνατο.

Εμείς απ το Τμήμα Τζούντο του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΉΣ είμαστε περήφανοι γιατί σε συνεργασία με το INCLUDE  σε αυτά τα θεραπευτικά εργαλεία προσθέσαμε αυτό των Συμπεριληπτικών Πρακτικών και του Καθολικού Σχεδιασμού.

Από την Θέση του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ αυτή την ημέρα για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια δεν θα την Γιορτάσουμε όλοι μαζί λόγω COVID

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΘΑΚΗ 

Αυγερινός Μαιστρέλλης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου