Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΩΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ

Πρώτη Σερρών 14-8-2023

 

Ο Άλκης μας και ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψαν ποτέ στο Σπίτι τους τον πρώτο τον δολοφόνησαν (οπαδοί) τον δεύτερο Κροάτες Ναζί σε συνεργασία με Έλληνες .

Τι οδηγεί αυτούς τους φονιάδες στις πράξεις αυτές;

Σίγουρα κανένας από αυτούς όταν γεννήθηκε δεν γεννήθηκε με μαχαίρι ή άλλο φονικό εργαλείο στο χέρι. Στην πορεία της ζωής τους μάθανε να μισούνε το διαφορετικό από αυτούς , μάθανε ότι αυτοί είναι οι ΑΝΩΤΕΡΟΙ και όλοι οι άλλοι κατώτεροι και αυτοί μπορούν να τους επιβληθούν είτε με ξυλοδαρμούς είτε με αφαίρεση της Ζωής των Ανθρώπων . Η αλαζονεία τους το αίσθημα ατιμωρησίας που τους δημιουργούν αυτοί που τους δημιούργησαν τους εκπαίδευσαν (σπάει) όταν βρεθούν μπροστά στην πραγματικότητα. Όπως οι φονιάδες ναζί της Χρυσής Αυγής με τον Παύλο Φύσσα    οι ασπρόμαυροι φονιάδες οπαδοί του Άλκη όπως οι Κροάτες Εισβολείς Ναζί φονιάδες του Μιχάλη.

Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον με ανταγωνισμούς και ανθρωποφαγίας μπορούμε να παρέμβουμε ;

Η άποψη μου είναι ότι αξίζει να δίνουμε καθημερινά τις μικρές μας και μεγάλες μάχες με στόχο την πρόληψη γιατί η καταστολή και η παραπομπή τους στην δικαιοσύνη είναι υπόθεση των κρατικών υπηρεσιών.

Τι δεν έχουν αυτοί που κάνουν τραμπουκισμούς και δολοφονίες;

Την κοινωνική ενσυναίσθηση . 

Οι συμπεριληπτικές πρακτικές που εφαρμόζουμε στο τμήμα Τζούντο του Ν.Γ.Σ Ηρακλή εκτός από την εκπαίδευση στις τεχνικές στο άθλημα μας αυτό που προάγουμε  είναι η κοινωνική ενσυναίσθηση. 

Οι μικρές και οι μικροί μας Αθλητές συνεκπαιδεύονται μαζί με παιδιά στο αυτιστικό φάσμα, ενώ οι Αθλητές και οι Αθλήτριές μας συνεκπαιδεύονται εδώ και χρόνια εκτός από αθλητές στο Αυτιστικό φάσμα αθλητές με οπτική αναπηρία αλλά και αθλητές μέλη του ΚΕΘΕΑ απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ . 

Οι τελευταίοι αποκτούν κοινωνική ενσυναίσθηση και κοινωνικές δεξιότητες  κατά την διάρκεια της θεραπευτική τους πορείας σε συνδυασμό με την εκπαίδευση τους στο Τζούντο.

Στους Αγώνες στις 13-5-2023 στη Σόφια , στους παιδικούς αγώνες στις 10-6-2023 αλλά και στο τουρνουά Τζούντο στις 24-6-2023 οι Αξίες αυτές αναδείχθηκαν.

Στις 17-8-2023 ξεκινάμε την νέα ακαδημαϊκής μας χρονιά . Καλούμε τους Αθλητές και τις Αθλητριές μας να δώσουν δυναμικό παρόν .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου