Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

 Θεσσαλονίκη 20-8-2023

" Η UNESCO επιβεβαίωσε το Τζούντο ως το καλύτερο αρχικό άθλημα για να εκπαιδεύσει παιδιά και νέους ηλικίας 4 έως 21 ετών.

Τα πλεονεκτήματα για το παιδί: με μια βοηθητική πρακτική του Τζούντο αναπτύσσει τη δύναμη, την ταχύτητα, την ευελιξία, τον συντονισμό, τις αντανακλάσεις του, τη συγκέντρωση, την ισορροπία του, την αντίσταση, την προσωπικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη γνώση του σώματος κάποιου.

Λόγω διαρκώς μεταβαλλόμενων καταστάσεων, στην πρακτική του τζούντο, το παιδί αναγκάζεται να τονώσει την "τακτική αντανάκλασή του".

Το τζούντο δεν ενθαρρύνει την επιθετικότητα · μέσω της σχέσης του με τους συντρόφους του, το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται, να σέβεται και να αναπτύσσει την αυτο

Εξάσκηση τζούντο χωρίς κλωτσιές, γροθιές ή γροθιές γενικά στο πρώιμο στάδιο του, πράγμα ασφαλέστερο για τα παιδιά όταν ξεκινούν την πρακτική της πολεμικής τέχνης.

Αν και είναι πολεμική τέχνη αρχικά, το τζούντο μεταδίδει την κουλτούρα και τις παραδόσεις όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία, η συναισθηματική ισορροπία και εισάγει πολλές άλλες αξίες στις καθημερινές συνήθειες των παιδιών.

Χρήσιμες πληροφορίες για το Τζούντο:

Είναι ένα σχολικό άθλημα, με όλα όσα πρεσβεύει.

Είναι ολυμπιακό άθλημα.

Είναι υποχρεωτικό θέμα για φοιτητές INEF [ισοδύναμο γαλλικών STAPS]

Πρόκειται για ένα άθλημα του οποίου η πρακτική αναγνωρίζεται από την UNESCO ως το πιο συνιστώμενο για παιδιά άνω των 4 ετών.

Η UNESCO προτείνει το Judo ως το καλύτερο αρχικό άθλημα για να εκπαιδεύσουν παιδιά και νέους και να προτείνουν σε όλα τα σχολεία.

Θυμηθείτε ποιο άθλημα να επιλέξετε για το παιδί σας

Εμείς σας καλούμε στην Οικογένεια του Κυανόλευκου Τζούντο που φέτος οι ακαδημίες του θα λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση .

Το πρόγραμμα θα είναι στην διάθεσή σας σύντομα .

Οι συμπεριληπτικές πρακτικές που εφαρμόζουμε στο τμήμα Τζούντο του Ν.Γ.Σ Ηρακλή εκτός από την εκπαίδευση στις τεχνικές στο άθλημα μας αυτό που προάγουμε  είναι η κοινωνική ενσυναίσθηση. 


Οι μικρές και οι μικροί μας Αθλητές συνεκπαιδεύονται μαζί με παιδιά στο αυτιστικό φάσμα, ενώ οι Αθλητές και οι Αθλήτριές μας συνεκπαιδεύονται εδώ και χρόνια εκτός από αθλητές στο Αυτιστικό φάσμα αθλητές με οπτική αναπηρία αλλά και αθλητές μέλη του ΚΕΘΕΑ απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ . 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου