Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ


 Ο Αγώνας ενάντια στις ουσίες  του Θανάτου είναι καθημερινός. Εμείς από το δικό μας μετερίζι θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα .
Απ το δικό μας μετερίζι δίνουμε το καθημερινό Αγώνα . Χωρίς αυτούς που αυτό Ανακήρυξαν τον Εαυτό τους Αυτοκράτορες της Θεραπευτικής Πρότασης που έφτασαν ως Αυτοκράτορες να συμμετέχουν με τους ωφελούμενους σε Αθλητικό Δρώμενο που διαφήμιζε ενεργειακό ποτό με ουσία κάνναβη .



ΠΟΡΙΣΜΑ 2019 

Από το τέλος 2016 η συνεχής απουσία του Υπεύθυνου Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, λόγω σοβαρής ασθένειας, δημιούργησε κενό το οποίο μόνον άτυπα διευθετήθηκε15 και επέτεινε τη συγκρουσιακή κατάσταση που επικρατούσε στο πρόγραμμα. Η ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από τον Ειδικό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ ως φυσικός προϊστάμενος του δικτύου δεν συνέβαλε στην εξισορρόπηση των αντιθέσεων και των συνθηκών λειτουργίας του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Έχουν με βεβαιότητα τεκμηριωθεί: η απώλεια υπολογιστών με στοιχεία μελών24 , απώλεια υπολογιστών που χρησιμοποιούνταν από πρόσωπα κλειδιά, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές, αλλά και ασυνήθιστες προσφορές προς το πρόγραμμα στη φυλακή. Όλα τα προηγούμενα αποτελούν περιστατικά που δεν είναι εύκολα εξηγήσιμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν πυροδότησαν ανησυχίες στο σύστημα και στα στελέχη κάθε επιπέδου διοίκησης και εποπτείας.  

Η κατάχρηση εξουσίας, το κλίμα ανασφάλειας, οι αποφάσεις που δεν προκύπτουν ως αποτέλεσμα των θεσμοθετημένων διαδικασιών, η αδιαφάνεια στις συνεργασίες, τα υποσυστήματα μεταξύ των εργαζομένων που ανέπτυσσαν γενικευμένα συναισθήματα φόβου και καχυποψίας ήταν κρίσιμα, απολύτως εμφανή και σε κάθε περίπτωση εύκολα εντοπίσιμα χαρακτηριστικά του συστήματος, όπως από πολλές πλευρές αναφέρεται.

Η απόσυρση, η απάθεια η υποτίμηση του ιστορικού ανάπτυξης τέτοιων φαινομένων αναδείχθηκε επιπλέον διαδικασία που διατυπωνόταν από στοιχεία ιδιότυπου εφησυχασμού που κατέληγε στο ότι «ό, τι συνέβη τελείωσε… τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας» χωρίς να εκλαμβάνονται ως σημαντικά και κρίσιμα ανασταλτικά σημεία, οι ερωτικές σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, μεταξύ μελών του προσωπικού και μελών, η χρήση παρανόμων ουσιών από εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Οι ίδιο άνθρωποι, στελέχη και προσωπικό, που για χρόνια ανέχτηκαν και υπό αυτήν την έννοια υπέθαλψαν αυτή την κατάσταση είναι σήμερα εκείνοι που εργάζονται θεωρώντας ότι το υποσύστημα εξουσίας εξέλειπε και ως εκ τούτου μπορούν από δω και πέρα να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

  Κρίσιμος παράγοντας που ενίσχυσε τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι η πρακτική που κυριάρχησε ευνοώντας τον απομονωτισμό των συστημάτων και διαμορφώνοντας μια αντίληψη στεγανής αναπτυξιακής λειτουργίας που δεν επίτρεψε τη διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών και την ανάπτυξη εργασιακών σχέσεων συναδελφικότητας και υποστήριξης. Το κλίμα αυτό καλλιέργησε την αδράνεια και την ανοχή με αποκορύφωμα η επιχείρηση επίλυσης αντιθέσεων μεταξύ των εργαζομένων των επιμέρους συστημάτων να καταλήξει σε μια διαρκή διαδικασία εγκλήσεων και καταγγελιών. 

Για να μη ξεχνιόμαστε 

 ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΕ . ΑΠΛΑ ΧΑΣΑΤΕ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου