Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ

Θεσσαλονίκη 10-12-2019
Αφού κάποιοι νομίζουν από τον Εποπτευόμενο δημόσιο φορέα Απεξάρτησης με διορισμένο διοικητικό  συμβούλιο, από την Κυβέρνηση, ως απόρροια των πράξεων τους , ότι ακόμα μπορούν να ασκούν εξουσία και να θέτουν ζητήματα συνεργασίας με τον Γ.Σ Ηρακλή

Να τους θυμίσουμε ότι οι Διοικητικές πράξεις κατέστρεψαν την Αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ 
και ότι τρέχει μια εισαγγελική έρευνα.

Ας αφήσουν ήσυχο τον Γ.Σ Ηρακλή και το έργο που ασκεί .
Αν τους ενοχλεί η κρητική που ασκώ μέσα από την σελίδα αυτή ας πρόσεχαν και τους καλώ 
να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους όχι από τον οργανισμό  αλλά από τις θέσεις ευθύνης 
Ως μιας πράξης που μπορεί τουλάχιστον να σώσει την αξιοπρέπειά τους .


Επιστολή 18-4-2019 προς εμένα
το όνομα του συγγραφέα της επιστολής δεν θα το δημοσιοποιήσω προς το παρόν.


αναρτούσε κείμενα με υπαινιγμούς για παράνομες πράξεις εργαζόμενων και πρώην εργαζόμενων του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, για τον Ειδικό Βοηθό Διευθυντή , για χρήση ουσιών και άλλα πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,στο blog ΗΡΑΚΛΗ και αλλού, κείμενα τα οποία έβλεπαν και μέλη της επανένταξης του ΠΡΟΜΗΘΕΑ- ΙΘΑΚΗΣ, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση και πολλές παράνοιες.

Από το πόρισμα του ΚΕΘΕΑ 

  Έχουν με βεβαιότητα τεκμηριωθεί: η απώλεια υπολογιστών με στοιχεία μελών24, απώλεια υπολογιστών που χρησιμοποιούνταν από πρόσωπα κλειδιά, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές, αλλά και ασυνήθιστες προσφορές προς το πρόγραμμα στη φυλακή. Όλα τα προηγούμενα αποτελούν περιστατικά που δεν είναι εύκολα εξηγήσιμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν πυροδότησαν ανησυχίες στο σύστημα και στα στελέχη κάθε επιπέδου διοίκησης και εποπτείας.


 Η κατάχρηση εξουσίας, το κλίμα ανασφάλειας, οι αποφάσεις που δεν προκύπτουν ως αποτέλεσμα των θεσμοθετημένων διαδικασιών, η αδιαφάνεια στις συνεργασίες, τα υποσυστήματα μεταξύ των εργαζομένων που ανέπτυσσαν γενικευμένα συναισθήματα φόβου και καχυποψίας ήταν κρίσιμα, απολύτως εμφανή και σε κάθε περίπτωση εύκολα εντοπίσιμα χαρακτηριστικά του συστήματος, όπως από πολλές πλευρές αναφέρεται.

 Κρίσιμο στοιχείο που διαπερνά ως αντίληψη το σύστημα των στελεχών και των εμπλεκομένων είναι η πλήρης, συνολική, και γενικευμένη απαξίωση θεσμών, ενεργειών, οργάνων και διαδικασιών με σαφή υποτίμηση οποιασδήποτε προοπτικής βελτίωσης, αναδιάρθρωσης ή αλλαγής της κατάστασης25. Η χαλαρότητα με την οποία στο ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΠΗΘΕΑΣ υιοθετούνται τυπικές διαδικαστικές λειτουργίες που ισχύουν σε όλα τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, αντικατοπτρίζει το επίπεδο της διοικητική επάρκειας που χαρακτηρίζεται προσχηματική, ανεπαρκής, έως και ανύπαρκτη.



 Δεν υπάρχει κανενός είδους εμπιστοσύνη στο σύστημα σε κάθε εκδοχή δραστηριότητας. Το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων δεν πιστεύει ότι υπάρχει διέξοδος και διαφορετική προοπτική.
Από το τέλος 2016 η συνεχής απουσία του Υπεύθυνου Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, λόγω σοβαρής ασθένειας, δημιούργησε κενό το οποίο μόνον άτυπα διευθετήθηκε15 και επέτεινε τη συγκρουσιακή κατάσταση που επικρατούσε στο πρόγραμμα. Η ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από τον Ειδικό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ ως φυσικός προϊστάμενος του δικτύου δεν συνέβαλε στην εξισορρόπηση των αντιθέσεων

 Αναφέρθηκε συστηματική εμπλοκή κάποιων εργαζομένων σε δραστηριότητες οριακής νομιμότητας αν όχι παράνομης συμπεριφοράς. Η εκτεταμένη συστηματική χρήση παρανόμων ουσιών για σημαντικό χρονικό διάστημα, από προσωπικό και μέλη, επαναλήφθηκε είτε ως βάσιμη υποψία, είτε ως βεβαιότητα από στελέχη του προγράμματος από μέλη του προγράμματος αλλά και από εξωτερικά εμπλεκόμενους με το σύστημα17,18,19. Στο διάστημα αυτό, ζητήματα που ανέκυπταν σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες, διοικητικές υπερβάσεις, και αστοχίες κλινικού σχεδιασμού αντιμετωπίσθηκαν ως θέματα δευτερεύουσας προτεραιότητας.των συνθηκών λειτουργίας του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ





18-4-2019 από επιστολή προς εμένα το όνομα του συγγραφέα της επιστολής δεν θα το δημοσιοποιήσω προς το παρόν.

(Πολλοί συνάδελφοι από το προσωπικό του Τμήματος Εκπαίδευσης , της ΙΘΑΚΗΣ γενικά και του  ΠΡΟΜΗΘΕΑ, μου έχουν εκφράσει προσωπικά την αγανάκτησή τους και το θυμό τους για τις προσβολές και τα «απόνερα» αυτής της κατάστασης , στη θεραπευτική δουλειά που έχουν να κάνουν με τα μέλη και το κύρος τους ως προσωπικό του φορέα(θεραπευτικό και επιμορφωτές).

Από το πόρισμα του ΚΕΘΕΑ 

 Αναφέρθηκε συστηματική εμπλοκή κάποιων εργαζομένων σε δραστηριότητες οριακής νομιμότητας αν όχι παράνομης συμπεριφοράς. Η εκτεταμένη συστηματική χρήση παρανόμων ουσιών για σημαντικό χρονικό διάστημα, από προσωπικό και μέλη, επαναλήφθηκε είτε ως βάσιμη υποψία, είτε ως βεβαιότητα από στελέχη του προγράμματος από μέλη του προγράμματος αλλά και από εξωτερικά εμπλεκόμενους με το σύστημα17,18,19. Στο διάστημα αυτό, ζητήματα που ανέκυπταν σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες, διοικητικές υπερβάσεις, και αστοχίες κλινικού σχεδιασμού αντιμετωπίσθηκαν ως θέματα δευτερεύουσας προτεραιότητας.των συνθηκών λειτουργίας του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Από την επιστολή 18-4-2019 προς εμένα το όνομα του συγγραφέα της επιστολής δεν θα το δημοσιοποιήσω προς το παρόν.

Δημόσια  ο κ. Μαιστρέλλης κλιμακώνει την ένταση συνεχώς , μιλά σε πρόσωπα εκτός ΚΕΘΕΑ , με όποιον και όπου βρεθεί για εσωτερικά ζητήματα , εκθέτοντας τρομερά το φορέα. Έχω δεχτεί σχόλια από ανθρώπους εκτός ΚΕΘΕΑ , που απορούν για αυτή τη δημόσια έκθεση του φορέα.

 Από το πόρισμα του ΚΕΘΕΑ 

Τα στελέχη του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, υπεύθυνοι μονάδων του προγράμματος, σε όλη την επίμαχη περίοδο που εξετάζεται, συμμορφώνονται με τις συνθήκες λειτουργίας που επιβάλλονται και υπομένουν καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας, απειλητικού κλίματος, φόβου, υποθάλποντας εν τέλει ή στην καλύτερη περίπτωση αδρανώντας σε αποκλίνουσες, αντιδεοντολογικές ακόμα και παραβατικές ή παράνομες συμπεριφορές των οποίων υπήρξαν μάρτυρες.

 Επιστολή του ίδιου συγγραφέα 10-10-2019 

δημόσιες αναρτήσεις που προσβάλλουν , συκοφαντούν συναδέλφους , είχαμε ενημέρωση από την Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ότι πριν 2 εβδομάδες περίπου, έκανες άλλη μια προσβλητική ανάρτηση στη σελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο fb ονομαστικά για τη Μαρία Θεοχαράκη και τους συνεργάτες της ( εμάς; το προσωπικό του Προμηθέα;)

Είναι και Εισαγγελέας που χαρακτηρίζει  την παρακάτω επιστολή Ως ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΉ

28--9-2019
Ως εργαζόμενος σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΠΕΞΑΡΤΙΣΗΣ η αλλιώς ΚΕΘΕΑ θέλω να επανέλθω για πολλοστή φορά και να τονίσω  την ανοιχτή διαφωνία μου  για  την απόφαση της υπεύθυνης του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ  και των Συνεργατών  της  ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΌ ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΔΙΑΒΑΤΩΝ,

Η  Πίστη μου ως Εργαζόμενος στον δημόσιο φορέα απεξάρτησης είναι ότι:
 Είμαστε οι Ανθρωποι ,που Δεσμευτήκαμε να Υποστηρίζουμε  τους Ανθρώπους που θέλουν να επιστρέψουν στην Ζωή τους και όχι να εξυπηρετούμε  τις ισορροπίες και συμφέροντα μιας συγκεκριμένης ομάδας. Που λειτουργεί με τρόπο αδιαφανή και κυρίως Αντιδημοκρατικό.
  Κορυφαίο παράδειγμα   είναι η άκριτη αποδοχή  επιστολής μιας εθελόντριας  εις βάρος εργαζομένου του φορέα 
Ως εργαζόμενος και προσωπικά θιγόμενος ζητώ  η  επιστολή αυτή να μου κοινοποιηθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες .
Αυγερινός Μαίστρέλλης 






 







 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου