Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

 Θεσσαλονίκη 1-2-2021

Πέρασαν 7 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη Ιαπώνων Δασκάλων του Τζούντο στην Θεσσαλονίκη Πέρασαν 7 χρόνια από το πρώτο τουρνουά Τζούντο του                                    ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ MIYAZAKI SENSEI CUP. Το άθλημα του judo δεν διδάσκεται από τις 1-4-2019 στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Διαβατών .

Το άθλημα του Τζούντο έχει πολλά οφέλη σε ανθρώπους που βιώνουν τον εγκλεισμό . Ο εγκλεισμός αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του άγχους. Αυτό το παίρνουμε ως εμπειρικό  αξίωμα λόγω, της, προπονητικής  εμπειρίας στην Φυσική Αγωγή και στο Άθλημα του Τζούντο πριν την απόφαση διακοπής των Μαθημάτων του Τζούντο.

 Στο πανεπιστήμιο της Φλόριδα των Η.ΠΑ έγινε  έρευνα δράση σε παιδιά ΔΑΦ. Το πρόγραμμα περιείχε 20 συνεδρίες πρακτικής στο Τζούντο . Κατά την διάρκεια της πρακτικής μετρούσαν το επίπεδο της κορτιζόλης. Υπήρξε θεαματική μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών ΔΑΦ. 

Η πρόταση που καταθέτω δημόσια είναι:

Α . Μετά το πέρας της πανδημίας να επανέρθει το άθλημα του Τζούντο στην Θεραπευτική κοινότητα του Προγράμματος ΚΕ.ΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ  στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Διαβατών.

Β. Ως καλή πρακτική η διοργάνωση αγώνων Τζούντο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά των Ναρκωτικών με την συμμετοχή μελών. Στο παρελθόν Αθλητές του Γ.Σ Ηρακλής προερχόμενοι από το πρόγραμμα κατέλαβαν χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες τους νικώντας μάλιστα τυπικούς Αθλητές από το εξωτερικό.

Γ. Την επιστημονική και προπονητική  εποπτεία του όλου εγχειρήματος θα την έχω όπως και πριν γιατί διατηρώ την εργασιακή σχέση με το ΚΕ.ΘΕ.Α αλλά και γιατί κατέχω και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κατηγορίας Α.



Να θυμίσω ότι υπάρχει το Βιβλίο που είμαι συγγραφέας βρίσκεται στην βιβλιοθήκη του ΚΕΘΕΑ.
Αυγερινός Μαίσρέλλης 
Προπονητής Τζούντο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου