Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 Θεσσαλονίκη 16-12-2021



Το Θεραπευτικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ είναι σήμερα μια απάντηση στις Ανάγκες των εξαρτημένων συνανθρώπων μας . Αν και η μειωμένη προσέγγιση και ζήτηση των υπηρεσιών στην Θεσσαλονίκη είναι σημεία των καιρών και όχι μια νίκη της θεωρίας της υποτροπιάζουσας νόσου . Για τις υποτροπές  την θεωρία της (κυλιόμενης πόρτας ) επιμένω ότι είναι σημεία των καιρών αλλά και αποτέλεσμα σοβαρού πλήγματος στην ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ στα προγράμματα του. Οι παραιτήσεις αξιόμαχων στελεχών του, η τάση φυγής σε άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα είναι δυστοιχώς η καθημερινή πραγματικότητα. 

Κατά την άποψή μου δεν ηττήθηκε η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ και νίκησε η ΘΕΟΡΙΑ της ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΑΣ ΝΟΣΟΥ αλλά η παραβίαση της θεραπευτικής πρότασης των ηθικών αξιών του Σπιτιού Ιδέας ή ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ .

 Η Φυσική Αγωγή στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αποτελούν είτε Αρέσει είτε δεν Αρέσει στους         ( αρτηριοσληρωτικούς ογκόλιθους της θεραπείας ) την ζωντανή απόδειξη καταξίωσης της θεραπευτικής πρότασης. Ήρθε ο καιρός όλοι οι συνάδελφοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής  Π 11 στο ΚΕΘΕΑ  και όχι επιμορφωτές να ακολουθήσουν το παράδειγμα προβολής της καταπληκτικής δουλειάς μας . Είμαστε Άνθρωποι  όχι νούμερα και κωδικοί πληρωμών. Αλώστε αυτό που κατάφεραν οι αρτηριοσληρωτικοί ογκόλιθοι της θεραπείας ήταν και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου 30-9-2019 που κατάργησε τις εκλογές του Δ.Σ στο ΚΕΘΕΑ.

Η ύπαρξη η θεσμοθέτηση οργανογράμματος στα Θεραπευτικά Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ παίρνοντας υπ όψη όλες τις εκθέσεις και τα αποτελέσματα των επιτροπών δεοντολογίας το πόρισμα για το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ η ένταξη του ΚΕΘΕΑ στο ΕΣΥ θα αποτελέσει κατά την άποψή μου την αναζωογόνηση  της ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ  αλλά και της ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ για τα προγράμματα της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . 

Για την ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ στο ΚΕΘΕΑ το μοντέλο που προτείνω είναι το Συμπεριληπτικό Μοντέλο με στόχο την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Την καταξίωση του Μοντέλου μπορούμε άλλωστε να την δούμε στα παρακάτω βίντεο.

Ως επιστημονικό εργαλείο υπάρχει το ΒΙΒΛΙΟ .
ITH-EDUC3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου