Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

 Θεσσαλονίκη 27-2-2023

Η καλύτερη απάντηση σε προβλήματα που μας ξεπερνούν είναι οι ΔΡΑΣΕΙΣ και η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.


Βρεθήκαμε χθες Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, με το Διεπιστημονικο Δίκτυο Ειδικής και Διαποτελεσματικης Αγωγής "Include".

Σκοπός της συζήτησης μας ήταν η ενημέρωση των δράσεων του δικτύου πάνω σε ζητήματα ενσυναισθησης και συμπερίληψης, καθώς και της προσπάθειας που καταβάλει το Δίκτυο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Αναπηρία.


Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης παρακολουθεί και στηρίζει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες κινήσεων και φορέων που έχουν σκοπό την ανάπτυξη πρακτικών αλληλεγγύης και συνεισφοράς.

Επιμένει στην ανάγκη, η παραγωγή πολιτικων Πρόνοιας να αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Δεν μπορεί το Κράτος να κρύβεται πίσω απο τις φιλότιμες προσπαθείες συμπολιτών μας.

Απεναντίας, οφείλει να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση για όλους τους πολίτες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η υπεύθυνη του τομέα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής και υποψήφια Βουλευτής ΧΡΙΣΤΙΑ ΕΛΕΝΗ και η Αναπληρωτρια Γραμματέας του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Christina Foropoulou .

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δικτύου Αυγερινό Μαιστρελη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ζάχο Σαμολαδα, Χρήστο Τσιουρη και Λάζαρο Σαλκιμη για την ενημέρωση

Χθες στο Δημαρχείο παρουσιάστηκε  υπό την αιγίδα του Δήμος Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα Α.Ν.Α.S.A., το οποίο υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη δύο πολύ ενεργών σωματείων της πόλης μας, του Include και της Συζωή με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις αναπνοής, απευθύνεται σε παιδιά με αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες και δίνει σ' αυτά και τους γονείς τους κυριολεκτικά μια "ανάσα" για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Βασικοί συντελεστές η Μαρία Κοντογιάννη, δασκάλα Αυτοεπίγνωσης και Αυτορρύθμισης και η Andromachi Nanou επιστημονική ευθύνη και ψυχή του Include. Από πλευράς Συζωή ακάματοι υποστηρικτές του εγχειρήματος ο Πρόεδρος Νίκος Καζαντζίδης και η Διευθύντρια Ρένα Ράδου.

Τους ευχαριστώ όλους και φυσικά και τον Πρόεδρο του include και συνοπαδό Ηρακλειδέα, Αυγερινό Μαϊστρέλλη, για την απονομή της τιμητικής πλακέτας.


O αντιπρόεδρος του Include k Χρήστος Τσιούρης,  Ειδικός Παιδαγωγός, Med, καλωσορίζει τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση του προγράμματος Α.Ν.Α.S.A. παρουσιάζοντας το επιστημονικό και κοινωνικό έργο του Inc;ude και το όραμα που υπηρετεί στη δημιουργία συμπεριληπτικών κοινοτήτων.

Ο πρόεδρος του Include Αυγερινός Μαιστρέλλης στην έναρξη της εκδήλωσης πρότεινε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του πολέμου Oυκρανών και Ρώσων και τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου