Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΟΥ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Θεσσαλονίκη 16-2-2020

Δημόσια δήλωση  του τεχνικού συμβούλου για την διακοπή των μαθημάτων Τζούντο στο ΚΕΘΕΑ -ΙΘΑΚΗ 
 Ως Έλληνας φορολογούμενος και εργαζόμενος καταγγέλλω την πράξη σας την διακοπή της άσκησης στο Τζούντο τόσο μέσα στην Θεραπευτική Κοινότητα όσο και σε χώρους ένταξης των μελών όπως ο Γ.Σ Ηρακλής παράνομη και καταχρηστική
Τις όποιες διαφορές διοικητικές ή άλλες δεν μπορούν να έχουν τελική βλαπτική επίπτωση σε μέλη.
Σε κανένα δημόσιο σχολείο ο Διευθυντής γιατί μάλωσε με τον Γυμναστή για διάφορα θέματα δεν σταμάτησε τον Γυμναστή να εκτελεί τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.
Αυτό μόνο στο ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης συμβαίνει
Επικαλούμενος βλαπτικότητα αναρτήσεων στο φβ σε μέλη της Επανένταξης στερείτε τα οφέλη της άσκησης σε μέλη της κύριας θεραπείας


ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΜΑΙΣΤΡΕΛΛΗΣ
Παγκόσμιος  πρωταθλητής JUDO W.J.F 2019
Τεχνικός σύμβουλος Τζούντο Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ ,ΑΣ ΑΡΙΩΝ.
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 5 dan W.J,F


Πως όμως φτάσαμε  ως εδώ;

Ήρθε η ώρα της Αλήθειας μια Αλήθεια που βρίσκει τον Τεχνικό μας σύμβουλο απέναντι στο κατεστημένο Ένα κατεστημένο που νομίζει ότι ο τεχνικός μας σύμβουλος είναι μόνος του.
Όχι υπάρχει ομάδα έργου και καταγραφής συμβάντων 

Ήρθε η ώρα της Αλήθειας Ως ομάδα χρησιμοποιούμε ως μέθοδο  τις επιστολές της  υπεύθυνης τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
 και το πόρισμα του ίδιου του ΚΕΘΕΑ  τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι Αναγνώστες.

Υπεύθυνης τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ  18-4-2019 για τον Δάσκαλό μας 

Παρόλο που του έγινε υπενθύμιση και σύσταση να χρησιμοποιεί μόνο τις θεσμοθετημένες και επίσημες διαδικασίες που υπάρχουν (Επιτροπή ΠΡΟΜΗΘΕΑ,  επιτροπή δεοντολογίας, ιεραρχικές βαθμίδες  κ.α), αναρτούσε κείμενα με υπαινιγμούς για παράνομες πράξεις εργαζόμενων και πρώην εργαζόμενων του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, για τον Ειδικό Βοηθό Διευθυντή , για χρήση ουσιών και άλλα πολλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,στο blog ΗΡΑΚΛΗ και αλλού, κείμενα τα οποία έβλεπαν και μέλη της επανένταξης του ΠΡΟΜΗΘΕΑ- ΙΘΑΚΗΣ, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση και πολλές παράνοιες.

 Πόρισμα του ΚΕΘΕΑ Ιούνιος 2019

Από το τέλος 2016 η συνεχής απουσία του Υπεύθυνου Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, λόγω σοβαρής ασθένειας, δημιούργησε κενό το οποίο μόνον άτυπα διευθετήθηκε15 και επέτεινε τη συγκρουσιακή κατάσταση που επικρατούσε στο πρόγραμμα. 

Η ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από τον Ειδικό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ ως φυσικός προϊστάμενος του δικτύου δεν συνέβαλε στην εξισορρόπηση των αντιθέσεων 

Αναφέρθηκε συστηματική εμπλοκή κάποιων εργαζομένων σε δραστηριότητες οριακής νομιμότητας αν όχι παράνομης συμπεριφοράς. Η εκτεταμένη συστηματική χρήση παρανόμων ουσιών για σημαντικό χρονικό διάστημα, από προσωπικό και μέλη, επαναλήφθηκε είτε ως βάσιμη υποψία, είτε ως βεβαιότητα από στελέχη του προγράμματος από μέλη του προγράμματος αλλά και από εξωτερικά εμπλεκόμενους με το σύστημα17,18,19. 

Στο διάστημα αυτό, ζητήματα που ανέκυπταν σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες, διοικητικές υπερβάσεις, και αστοχίες κλινικού σχεδιασμού αντιμετωπίσθηκαν ως θέματα δευτερεύουσας προτεραιότητας.των συνθηκών λειτουργίας του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Επιστολή 18-4-2019

Πολλοί συνάδελφοι από το προσωπικό του Τμήματος Εκπαίδευσης , της ΙΘΑΚΗΣ γενικά και του  ΠΡΟΜΗΘΕΑ, μου έχουν εκφράσει προσωπικά την αγανάκτησή τους και το θυμό τους για τις προσβολές και τα «απόνερα» αυτής της κατάστασης , στη θεραπευτική δουλειά που έχουν να κάνουν με τα μέλη και το κύρος τους ως προσωπικό του φορέα(θεραπευτικό και επιμορφωτές).

 Πόρισμα Ιούνιος 2019


Υπήρξαν κατ’ επανάληψη αναφορές που συνέκλιναν στη διαμόρφωση αντίληψης για πιθανή λειτουργία παρακυκλώματος, που αξιοποιούσε τα ενεργήματα που προβλέπει ο νόμος και είναι σημαντικό να διερευνηθεί η πιθανότητα συνέχισης της δραστηριοποίησης του. Το παρακύκλωμα μπορεί να συνδέονταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους χωρίς με βεβαιότητα να μπορούν να αποκλειστούν στελέχη του οργανισμού.

Οι επαπειλούμενες επιπτώσεις σε περίπτωση αντίθεσης στις απαιτήσεις του παρακυκλώματος που συνδέονται με το πρόγραμμα, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες και μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για παθητική αποδοχή καταστάσεων από μέρους του προσωπικού. Η αίσθηση έλλειψης προστασίας από το προσωπικό, οι ασαφείς διαδικασίες και τα κριτήρια για τις προϋποθέσεις ένταξης στη ΘΚ στα Διαβατά, είναι προφανές ότι διακυβεύουν τους θεραπευτικούς στόχους του προγράμματος και συμβάλλουν στην αλλοίωση του κύρους του Οργανισμού23.

 Έχουν με βεβαιότητα τεκμηριωθεί: η απώλεια υπολογιστών με στοιχεία μελών24, απώλεια υπολογιστών που χρησιμοποιούνταν από πρόσωπα κλειδιά, απώλεια δίσκων αποθήκευσης, έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές, αλλά και ασυνήθιστες προσφορές προς το πρόγραμμα στη φυλακή. Όλα τα προηγούμενα αποτελούν περιστατικά που δεν είναι εύκολα εξηγήσιμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν πυροδότησαν ανησυχίες στο σύστημα και στα στελέχη κάθε επιπέδου διοίκησης και εποπτείας.

 Η κατάχρηση εξουσίας, το κλίμα ανασφάλειας, οι αποφάσεις που δεν προκύπτουν ως αποτέλεσμα των θεσμοθετημένων διαδικασιών, η αδιαφάνεια στις συνεργασίες, τα υποσυστήματα μεταξύ των εργαζομένων που ανέπτυσσαν γενικευμένα συναισθήματα φόβου και καχυποψίας ήταν κρίσιμα, απολύτως εμφανή και σε κάθε περίπτωση εύκολα εντοπίσιμα χαρακτηριστικά του συστήματος, όπως από πολλές πλευρές αναφέρεται.

 Κρίσιμο στοιχείο που διαπερνά ως αντίληψη το σύστημα των στελεχών και των εμπλεκομένων είναι η πλήρης, συνολική, και γενικευμένη απαξίωση θεσμών, ενεργειών, οργάνων και διαδικασιών με σαφή υποτίμηση οποιασδήποτε προοπτικής βελτίωσης, αναδιάρθρωσης ή αλλαγής της κατάστασης25. Η χαλαρότητα με την οποία στο ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΠΗΘΕΑΣ υιοθετούνται τυπικές διαδικαστικές λειτουργίες που ισχύουν σε όλα τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, αντικατοπτρίζει το επίπεδο της διοικητική επάρκειας που χαρακτηρίζεται προσχηματική, ανεπαρκής, έως και ανύπαρκτη.



 Δεν υπάρχει κανενός είδους εμπιστοσύνη στο σύστημα σε κάθε εκδοχή δραστηριότητας. Το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων δεν πιστεύει ότι υπάρχει διέξοδος και διαφορετική προοπτική.
 Επιστολή 18-4-2019

Δημόσια  ο κ. Μαιστρέλλης κλιμακώνει την ένταση συνεχώς , μιλά σε πρόσωπα εκτός ΚΕΘΕΑ , με όποιον και όπου βρεθεί για εσωτερικά ζητήματα , εκθέτοντας τρομερά το φορέα. Έχω δεχτεί σχόλια από ανθρώπους εκτός ΚΕΘΕΑ , που απορούν για αυτή τη δημόσια έκθεση του φορέα.
Πόρισμα Ιούνιος 2019
Τα στελέχη του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, υπεύθυνοι μονάδων του προγράμματος, σε όλη την επίμαχη περίοδο που εξετάζεται, συμμορφώνονται με τις συνθήκες λειτουργίας που επιβάλλονται και υπομένουν καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας, απειλητικού κλίματος, φόβου, υποθάλποντας εν τέλει ή στην καλύτερη περίπτωση αδρανώντας σε αποκλίνουσες, αντιδεοντολογικές ακόμα και παραβατικές ή παράνομες συμπεριφορές των οποίων υπήρξαν μάρτυρες. 
 Επιστολή 10-10-2019 μετά την ΠνΠ που έριξε στα βράχια το Αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ


Δημόσιες αναρτήσεις που προσβάλλουν , συκοφαντούν συναδέλφους , είχαμε ενημέρωση από την Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ότι πριν 2 εβδομάδες περίπου, έκανες άλλη μια προσβλητική ανάρτηση στη σελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο fb ονομαστικά για τη Μαρία Θεοχαράκη και τους συνεργάτες της ( εμάς; το προσωπικό του Προμηθέα;)


Πόρισμα Ιούνιος 2019

Τα στελέχη του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, υπεύθυνοι μονάδων του προγράμματος, σε όλη την επίμαχη περίοδο που εξετάζεται, συμμορφώνονται με τις συνθήκες λειτουργίας που επιβάλλονται και υπομένουν καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας, απειλητικού κλίματος, φόβου, υποθάλποντας εν τέλει ή στην καλύτερη περίπτωση αδρανώντας σε αποκλίνουσες, αντιδεοντολογικές ακόμα και παραβατικές ή παράνομες συμπεριφορές των οποίων υπήρξαν μάρτυρες. 


Παράλληλα, αναδείχθηκε σχεδόν αμέσως ένα ζήτημα που φαίνεται να εμφανίζεται από νωρίς στη λειτουργία του προγράμματος: η έκδοση βεβαιώσεων σε μέλη που παράτυπα ενταχθήκαν στο Πρόγραμμα (γιατί προφασιζόμενα πρόβλημα εξάρτησης εντασσόταν στη θεραπευτική διαδικασία), αλλά και κυρίως η χρήση νομικών
Έκθεση για το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 5

ευεργετημάτων σε μέλη του προγράμματος και απόφοιτους που χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με τη χρήση ουσιών20,19,20,21. Αυτό τροφοδότησε την αντίδραση μέρους του επίσημου συστήματος απονομής δικαιοσύνης με δημοσίως εκφρασμένη αμφισβήτηση της αξίας των βεβαιώσεων που εκδίδει το ΚΕΘΕΑ

 Παρεμπιπτόντως, από την διαδικασία διερεύνησης προέκυψαν θέματα που υπερέβαιναν τη λειτουργία του Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και τα οποία συνδέονταν με το σύνολο των υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη. Η εικόνα των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη όπως προκύπτει από τις θέσεις κρίσιμων παραγόντων της περιοχής, απαξιώνουν το κύρος του Οργανισμού28. Πολλοί στρατηγικοί σύμμαχοι, ακόμα και αν επικρίνουν με συγκρατημένο τρόπο συγκεκριμένες πρακτικές, αναδεικνύουν στοιχεία που αποτελούν ακατανόητες επιλογές.

 Για παράδειγμα, η στελέχωση των υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη με προσωπικό ιδιαίτερου θρησκευτικού δόγματος, δημόσιες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα για ενίσχυση μελών θεραπευτικού προγράμματος χωρίς παραστατικά, πριμοδότηση συγκεκριμένων επιλογών στις διαδικασίες προμηθειών που στη συνέχεια συνδέονται με προσωπική αξιοποίηση από το προσωπικό29, για να αναφερθούν μερικά χωρίς να εξαντλούν τον κατάλογο των μαρτυριών. Το διακύβευμα αφορά το κύρος και τη φήμη του Οργανισμού στο σύνολό του.

Αυτοί που σταμάτησαν την εκπαίδευση στο Τζούντο  των μελών  με το διατάσσουμε και αποφασίζουμε   Ως εκ τούτο οι προπονήσεις τζούντο αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.
τους περιγράφει το Πόρισμα 

Να ποιος είναι ο λόγος, που στερούν από τα μέλη θεραπείας, τα ευεργετικά οφέλη ,  της Άσκησης στο Άθλημα του Τζούντο.Αυτοί είναι.

ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
 Η ομάδα έργου του Τμήματος Τζούντο του Γ.Σ Ηρακλής 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου