Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 Θεσσαλονίκη 1-4-2022

Πέρασαν τρία χρόνια που η υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Χωρίς πτυχίο δημόσιου ΑΕΙ και χωρίς να είναι Ειδικό Θεραπευτικό Προσωπικό) κατέχει αυτή την θέση, αποφάσισε την κατάργηση της Διδασκαλίας και Προπονήσεων του Αθλήματος του JUDO στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στο κατάστημα των Διαβατών. Ήταν η αρχή μιας προσπάθειας ΑΠΑΞΊΩΣΗΣ του έργου με στόχο την Απόλυση μου απ το ΚΕΘΕΑ . Είναι πάγια τακτική όταν ένας εργαζόμενος στο ΚΕΘΕΑ της Θεσσαλονίκης  Αρχίζει να καταλαβαίνει το τι παίζετε λοιδορείτε και προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο του.

Να γιατί τι γράφει το πόρισμα του οργανισμού για το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ : 

Παράλληλα, αναδείχθηκε σχεδόν αμέσως ένα ζήτημα που φαίνεται να εμφανίζεται από νωρίς στη λειτουργία του προγράμματος: η έκδοση βεβαιώσεων σε μέλη που παράτυπα ενταχθήκαν στο Πρόγραμμα (γιατί προφασιζόμενα πρόβλημα εξάρτησης εντασσόταν στη θεραπευτική διαδικασία), αλλά και κυρίως η χρήση νομικών Έκθεση για το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ευεργετημάτων σε μέλη του προγράμματος και απόφοιτους που χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με τη χρήση ουσιών20,19,20,21. Αυτό τροφοδότησε την αντίδραση μέρους του επίσημου συστήματος απονομής δικαιοσύνης με δημοσίως εκφρασμένη αμφισβήτηση της αξίας των βεβαιώσεων που εκδίδει το ΚΕΘΕΑ. 

Μαρτυρίες μελών που Αποφοίτησαν μιλούν για κάποια Χρυσούλα που τους προμήθευε ναρκωτικά πριν την προσπάθεια τους στον Δενδροπόταμο  (ΒΛΈΠΕ ΣΧΕΤΙΚΌ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με ημερομηνία 6-6-2016) υπό τον τίτλο (Έρευνα από το κακουργιοδικείο τα ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΊΣ ΜΑΙΜΟΎ ) Παραλίγο να μου την έστελναν στον Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ να την εκπαιδεύσω στο Αθλημα του Τζούντο.


Έρευνα για τη χορήγηση πιστοποιητικών που βεβαιώνουν ότι κατηγορούμενοι για ναρκωτικά παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τα δικαστήρια, ζήτησε το μονομελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης


Του Κώστα Καντούρη

kantouris@hotmail.com


Έρευνα για τη χορήγηση πιστοποιητικών που βεβαιώνουν ότι κατηγορούμενοι για ναρκωτικά παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τα δικαστήρια, ζήτησε το μονομελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Διαβίβασε τα πρακτικά δίκης 35χρονης στον εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί κάτω από ποιες προϋποθέσεις εκδίδονται τέτοια έγγραφα.


Σύμφωνα με το δικαστήριο, που έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, η κατηγορούμενη, που τελικά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων, δεν ήταν τοξικομανής, καθώς το μοναδικό στοιχείο που βεβαίωνε την εξάρτησή της ήταν ένα έγγραφο μονάδας απεξάρτησης, όπως και η κατάθεση υπαλλήλου της ίδιας μονάδας. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ποτέ δεν πιστοποιήθηκε κλινικά εάν η συγκεκριμένη κατηγορούμενη ήταν εξαρτημένη από ουσίες, ούτε η ίδια ζήτησε να υποβληθεί σε σχετική εξέταση. Στη δικογραφία περιλαμβανόταν και έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η εξέταση ούρων ήταν αρνητική σε ουσίες, όμως αυτό αφορά την πρόσφατη χρήση της.


Η 35χρονη οδηγήθηκε στο εδώλιο του κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στο σπίτι της είχε βρεθεί και μία ζυγαριά ακριβείας. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων καθώς το δικαστήριο δεν δέχτηκε να κριθεί ότι τέλεσε την πράξη ως τοξικομανής, για να έχει επιεικέστερη μεταχείριση. Τονίστηκε ακόμη πως η ίδια κατηγορούμενη είχε στο ποινικό της μητρώο καταδίκη για εμπορία ναρκωτικών από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων (τελεσίδικη).


Στον εισαγγελέα


Η κατηγορούμενη στην απολογία της στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένη και πως παρακολούθησε πρόγραμμα απεξάρτησης πριν οδηγηθεί στις φυλακές, ενώ συνέχισε αντίστοιχο πρόγραμμα όταν ήταν έγκλειστη. Τους ισχυρισμούς της ενίσχυσε υπάλληλος προγράμματος απεξάρτησης που επιβεβαίωσε πως παρακολουθεί το πρόγραμμα, επομένως είναι τοξικοεξαρτημένη και ότι ήταν τυπική στις υποχρεώσεις της.


Πάντως, όπως ανέπτυξε στην πρότασή του, που έγινε δεκτή από το δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας, η μάρτυρας απάντησε πως δεν γνώριζε εάν το πρόγραμμα δέχεται άτομα που δεν είναι πιστοποιημένα ότι έχουν εξάρτηση από τα ναρκωτικά.


Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί με ποιον τρόπο οι υπεύθυνοι των μονάδων και των προγραμμάτων απεξάρτησης χορηγούν έγγραφα, για να τύχουν κατηγορούμενοι διαφορετικής μεταχείρισης, εκμεταλλευόμενοι το σχετικό νόμο για τους τοξικομανείς. Όπως ανέφερε, τις διατάξεις του νόμου αυτού εκμεταλλεύονται κατηγορούμενοι που δεν είναι εξαρτημένοι, αλλά ασχολούνται με το

εμπόριο ναρκωτικών.


Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση και αντίγραφα των πρακτικών θα σταλούν στην Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελείται το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ζητηθεί να εξεταστούν και άλλες τέτοιες βεβαιώσεις, ειδικά όσες οδήγησαν σε επιεική μεταχείριση κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν είχαν άλλο αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια τους ότι είναι εξαρτημένοι.

 

 για κάποιον Γιώργο Σ που ήταν αρχηγός συμμορίας για κάποιον Γιάννη που βρήκε κινητό  τηλέφωνο και με καλούσε μέσω μεσετζερ από τις φυλακές της Νιγρίτας,   για έναν φυγόποινο  στο Μπουρέλ της Αλβανίας κάποιον Χρήστο που πουλούσε Ναρκωτικά σε σχολικές μονάδες για κάποιον R που απειλούσε εθελόντρια ψυχολόγο.

Όλα τα παραπάνω η εκτελών χρέη υπευθύνου   Εκπαίδευσης μου τα πιστώνει ως ιδιοτροπία του χαρακτήρα μου και μάλιστα σε επιστολή της το 2020 σε επιστολόχαρτο του ΚΕΘΕΑ  ΙΘΑΚΗ υιοθετώντας την θέση του υποψηφίου υπευθύνου μονάδας συζύγου της .

Ο νουνός του Ιαπωνικού Σφενδάμου που το βάφτισε φύλλα ινδικής κάνναβης ετοιμάζεται σύμφωνα με κουτσομπολίκα σχόλια  και τις Ευλογίες του Πάστορα μας να αναλάβει χρέη υπευθύνου μονάδας. Άλλωστε χάρη στον Πάστορά μας το Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ δεν συνεδρίασε στα Αμπάρια του Noor1 στην περίπτωση του όταν του ανέθεσε την διεύθυνση του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου