Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

27-11-1983 Θ.Κ ΙΘΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 Θεσσαλονίκη 26-11-2021

Με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών από το 2016, τίθεται σε εφαρμογή σε παγκόσμια κλίμακα, ένα σχέδιο 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ΣΒΑ με ορίζοντα το 2030. Οι στόχοι της ειρήνης, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης για όλους και της κοινωνικής ένταξης αλληλοενισχύονται και επιδιώκονται σφαιρικά και ολιστικά (COM, 2016).

Επιπλέον, διατυπώνεται με σαφήνεια ότι κάθε στόχος βιώσιμης ανάπτυξης προς επίτευξη μέχρι το 2030 προϋποθέτει την εκπαίδευση, μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν να ενισχυθούν με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και αξίες για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να χτίσουν τη ζωή τους και να συνεισφέρουν στις κοινωνίες τους (UNESCO, 2016). 

Η κοινωνική ένταξη, με την έννοια της συμπερίληψης (inclusion) και δια βίου εκπαίδευσης που εμπεριέχεται στον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, περιγράφεται ως εξής: 

Η συμπερίληψη και η ισότητα μέσα και μέσω της εκπαίδευσης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των αλλαγών, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις μορφές αποκλεισμού και περιθωριοποίησης, τις ανισότητες όσον αφορά την πρόσβαση, τη συμμετοχή και τα μαθησιακά αποτελέσματα. Κανένας στόχος εκπαίδευσης δεν πρέπει να θεωρείται ότι πληρείται εάν δεν εκπληρώνεται από όλους. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στις εκπαιδευτικές πολιτικές και να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στα πιο ευάλωτα άτομα, ιδιαίτερα εκείνα με αναπηρίες, για να  διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μένει πίσω. (UNESCO, 2016, σελ. 7)

 Η συνεργασία με το Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ διακόπηκε μονομερώς από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ το Σεπτέμβρη 2019.  Πριν την Π.ν.Π που κατάργησε την Εκλογή του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ. 

Το Φλεβάρη του 2020 ακολούθησε μονομερώς, επίσης, από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ η διακοπή των συμπεριληπτικών δράσεων του judo στο dojo του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ. Μετά την ΠνΠ Χωρίς την έγκριση  του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ .

Ως Σύλλογος δίνουμε την δυνατότητα σε μέλη της Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ στην Θεσσαλονίκη να συνεχίζουν την Εκπαίδευσή τους στο JUDO .Άλλωστε προχωράμε και σε δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ για τον προσωρινό διορισμό Διευθυντή στο ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ δεν έγινε στα αμπάρια του Noor 1 που  (προφήτευσε ) o ιδιος στην σελίδα του στο FB αλλά στις κεντρικές υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ .  Και προς τιμή του Δ,Σ δεν έλαβε υπόψη την προφητεία του. 

Ο λεγόμενος κώδικας δεοντολογίας που έχει γίνει λάστιχο κατά το δοκούν ισχύει φαντάζαμε για όλους τους εργαζομένους. 

Ασχέτως από τις αξιολογικές κρίσεις αφιερώνω το παρακάτω βίντεο στην Αγαπημένη μου ΙΘΑΚΗ 






Αυγερινός Μαϊστρέλλης 

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 

Τεχνικός Σύμβουλος Τζούντο 5 DAN


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου