Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 Θεσσαλονίκη 7-7-2022



Συμπεριληπτικές Προπονήσεις Judo.



Η συμπεριληπτική ομάδα Judo του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ αποτελείται από:

35 αθλητές και αθλήτριες τυπικής ανάπτυξης 

15 αθλητές και αθλήτριες  με ΔΑΦ και νοητική υστέρηση 



1 αθλητή μειωμένης όρασης  



Για τους αθλητές τυπικής ανάπτυξης  (και τον αθλητή μειωμένης όρασης ) γινόντουσαν 5 προπονήσεις την εβδομάδα, 3 απογευματινές και 2 πρωινές.



Για τους αθλητές με ΔΑΦ και νοητική υστέρηση γινόντουσαν δύο προπονήσεις  συμπεριληπτικών  πρακτικών , μία απογευματινή και μια πρωινή. Ενώ γίνονταν και τρείς προπονήσεις ομοτίμων. 



Η ομάδα ήταν χωρισμένη σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία, τα μικρά παιδιά και μέσα σε αυτά τα παιδιά με ΔΑΦ αποτελούσαν το παιδικό τμήμα. Οι έφηβοι και ενήλικες αποτελούσαν το μεγαλύτερο και πιο προχωρημένο τμήμα.


Στο τμήμα  εφήβων ενηλίκων  3 φορές τον μήνα οι απογευματινές προπονήσεις γινόντουσαν με μειωμένο φωτισμό. Περιβάλλον με ελάχιστα  εξωτερικά ερεθίσματα παρατηρήθηκαν σε όλους  βελτίωση  των τεχνικών του judo   Με αυτή την μικρή αλλαγή στην ροή της προπόνησης εξετάσaμε τον τρόπο, αντίδρασης, ερεθισμάτων στους Αθλητές μας με ΔΑΦ και είμαστε έτοιμοί να καταθέσουμε τις προτάσεις μας προς έρευνα .



Συμπεριληπτικοί αγώνες Judo.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο μέρες (25-26 Ιουνίου 2022).

Την πρώτη ημέρα έλαβαν χώρα οι ομαδικοί συμπεριληπτικοί αγώνες όπου μικτές ομάδες παιδιών και ενηλίκων αγωνίστηκαν μεταξύ τους σε φιλικό επίπεδο.  

Αγωνίστηκαν μεταξύ τους 2 άτομα με αναπηρία ( ένας με μειωμένη όραση και ένας με σωματική αναπηρία), και οι αθλητές μας  με ΔΑΦ. Τα δύο μικρότερα παιδιά με ΔΑΦ άνοιξαν την εκδήλωση με επιδείξεις τεχνικών judo. Μέσα στην ομάδα υπάρχουν και 2 αθλητές πρώην ωφελούμενοι  του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ .   















Αποτελέσματα

 Οι τεχνικές που διδάχθηκαν εκτελέστηκαν επιτυχώς και τα παιδιά διακρίθηκαν με βάση τις επιδόσεις τους:



Το άτομο με μειωμένη  κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια  συνολικά έκανε  4 νίκες  (25-26 Ιουνίου)

Ένα άτομο πρώην ωφελούμενος   του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ  κέρδισε  2 χρυσά συνολικά έκανε 5         νίκες 

Το δεύτερο άτομο πρώην ωφελούμενος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ  πήρε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο με δύο νίκες συνολικά .

Η συμπεριληπτική ομάδα από τις 31 κατηγορίες πήρε χρυσό στις 18 με κορυφαίο  Αθλητή τον Αλέξανδρο που σημείωσε 7 νίκες 

Από τα παραπάνω αποτελέσματα μπορούμε να δούμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο προπόνησης είναι επιτυχές με βάση την επίτευξη των στόχων που έβαλε.



Η ύπαρξη αυτής της ομάδας του Γ.Σ  ΗΡΑΚΛΗΣ με την επιστημονική υποστήριξη του INCLUDE   στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παρέμβαση  στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό   την Αγκαλιάζει η  πολιτική ηγεσία και την τοπική αυτοδιοίκηση .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου