Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΑ ΣΟΤΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΟΥ Ν.Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΘ

 Θεσσαλονίκη 23-7-2022

Η μόνη παρέμβαση στην επιστολή είναι η αφαίρεση ονομάτων για την προστασία προσωπικών δεδομένων 

Οφείλω να ομολογήσω πως αρχικά το judo δεν μου είχε κάνει θετική εντύπωση. Παρόλα αυτά ,μετά από λίγο καιρό άλλαξα γνώμη και σε αυτό οφείλονται διάφοροι παράγοντες , με κυριότερους τις αξίες και το οικογενειακό κλίμα που προσφέρει η ομάδα του Iraklis Judo.

O Δάσκαλός μας , διδάσκει ακατάπαυστα ,πως για να μάθουμε να ρίχνουμε πρέπει πρώτα να μάθουμε να πέφτουμε , για να μάθουμε να κερδίζουμε χρειάζεται να μάθουμε να χάνουμε. Ακόμα μας διδάσκει πως ποτέ δεν πρέπει να παύουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας ακόμα και αν κάποιοι καταχρώνται τα δικαιώματά μας ακόμα και αν κάποιοι καταχρώνται την εξουσία χωρίς αιδώ.

Η Ανδρομάχη Νάνου σύντροφος του Δασκάλου μας έκανε να μάθουμε για δυνατούς ανθρώπους που στέκονται όρθιοι και περιγελάνε τον θάνατο , καθώς στάθηκε με θράσος ,πείσμα και σθένος μπροστά στην επάρατη νόσο.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η ομάδα  του Iraklis judo ,αποδεικνύει πως σε ένα περιβάλλον μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι ανεξαιρέτως , ακόμα και άτομα που λανθασμένα βρίσκονται στο περιθώριο 

Τα παιδιά ΔΑΦ στέκονται επάξια στο tatami και καταθέτουν δύναμη ψυχής ,δείχνοντας πως με προσπάθεια ,υπομονή ,επιμονή και θέληση όλοι μπορούμε.

Ο συναθλητής μας  με οπτική αναπηρία , αψηφά κάθε εμπόδιο και σε κάθε προπόνηση μας αφήνει άφωνους με τον τρόπο που αγωνίζεται και την ανοδική του πορεία.

Η παρουσία αθλητών που προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τις ουσίες του θανάτου  και μέσω του judo μας αποδεικνύουν πως με την τεράστια προσπάθειά τους και την θέληση τους υπάρχει διέξοδος από το σκληρό μονοπάτι των Ναρκωτικών.

Δεν θα μπορούσα βέβαια να ξεχάσω και τον Δάσκαλο Λάζαρο τον βοηθό του δασκάλου μας ,που πέφτει πιο πολύ από όλους μας, για να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε.

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι για μένα (αλλά και για κάθε άλλο μέλος της ομάδας μας) αποτελούν πρότυπα και δίνουν νόημα στο judo ,το οποίο δεν είναι απλά ένα άθλημα ,αλλά ένας τρόπος και μάθημα ζωής.

Κλείνοντας ,θα ήθελα να αναφερθώ στο λογότυπο του μουσικού καλλιτέχνη Novel 729, το οποίο αντικατοπτρίζει αυτό που πρεσβεύει το judo.

Το 729 σημαίνει ΝΟΗΜΑ στην ΠΤΩΣΗ.

Πιο αναλυτικά, αν υποθέσουμε πως ένας άνθρωπος βρίσκεται σε μια ψυχολογική κατάσταση 

7(στα 10)και κάτι αρνητικό να συμβεί στην ζωή του και τον ρίξει στο 2 τότε αυτός ο άνθρωπος βιώνει μια κρίση . Στην Κινέζικη γραφή η λέξη κρίση αποτελείται από δύο ιδεογράμματα . Ένα που συμβολίζει τον ΚΙΝΔΥΝΟ και το Δεύτερο που συμβολίζει την Ευκαιρία. Ελλοχεύει λοιπόν ο Κίνδυνος της Στασιμότητας ή της περαιτέρω πτώσης .Αν όμως αυτός ο άνθρωπος μπορέσει και νόημα στην πτώση του, τότε κέρδισε την Ευκαιρία να μάθει κάτι ουσιαστικό που αν ξανασηκωθεί δεν θα πάει πίσω στο 7 , αλλά στο 9 , γιατί θα έχει πάρει και το 2 μαζί του 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  ΑΝ  ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΟΗΜΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ , ΤΟΤΕ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΌ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ 

Καλλία Σότα.

Την επιστολή αυτή μας την έδωσε να την αναρτήσουμε στο τελευταίο μάθημα συμπεριληπτικών πρακτικών στο Judo. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου