Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Θεσσαλονίκη  25-7-2022

Από θέση αρχής είμαι υπέρ της αξιολόγησης ως εργαλείου για την ποιότητα των δράσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών με γνώμονα την βελτίωση και των δράσεων και των υπηρεσιών. Με λίγα λόγια τί μπορούμε να βελτιώσουμε ώστε χωρίς να χάνουμε τις αξίες μας, μέσα σε αυτό το άκρος ανταγωνιστικό περιβάλλον να είμαστε και καλύτεροι και πιο ποιοτικοί.

Χωρίς να χαρακτηρίσουμε αυτό που προσφέρουμε στο τμήμα Τζούντο του Ηρακλή προϊόν γιατί ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής αλλά η κοινωνία που ζούμε έτσι το αντιλαμβάνεται και αυτή είναι η κυρίαρχη αντίληψη Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε  την κυρίαρχη αντίληψη και συγχρόνως  να πείσουμε για το μοντέλο μας και την αποτελεσματικότητά του.

Αν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα μετρήσουμε σε αριθμό μεταλλίων έχουμε να παρουσιάσουμε ικανοποιητικό αριθμό μεταλλίων στην Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό κυρίως σε διάφορα τουρνουά σε Βαλκανικές χώρες. 

Το Τζούντο όμως είναι και μια ολοκληρωμένη πρόταση Ζωής που τα μετάλλια σε αγώνες είναι μέρος αυτής της πρότασης και όχι η ίδια η πρόταση.

Θα υιοθετήσουμε από το γράμμα της Αθλήτριάς μας Καλλία Σότα το Το 729 σημαίνει ΝΟΗΜΑ στην ΠΤΩΣΗ.

Πιο αναλυτικά, αν υποθέσουμε πως ένας άνθρωπος βρίσκεται σε μια ψυχολογική κατάσταση 7(στα 10)και κάτι αρνητικό να συμβεί στην ζωή του και τον ρίξει στο 2 τότε αυτός ο άνθρωπος βιώνει μια κρίση . Στην Κινέζικη γραφή η λέξη κρίση αποτελείται από δύο ιδεογράμματα . Ένα που συμβολίζει τον ΚΙΝΔΥΝΟ και το Δεύτερο που συμβολίζει την Ευκαιρία. Ελλοχεύει λοιπόν ο Κίνδυνος της Στασιμότητας ή της περαιτέρω πτώσης .Αν όμως αυτός ο άνθρωπος μπορέσει και νόημα στην πτώση του, τότε κέρδισε την Ευκαιρία να μάθει κάτι ουσιαστικό που αν ξανασηκωθεί δεν θα πάει πίσω στο 7 , αλλά στο 9 , γιατί θα έχει πάρει και το 2 μαζί του 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  ΑΝ  ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΟΗΜΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ , ΤΟΤΕ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΌ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ 

Αν το διαβάσουμε και το αναλύσουμε προσεχτικά ίσως βρούμε πολλές προσωπικές ιστορίες. Αν όμως το κάνουμε εργαλείο στην υπόθεσή μας στο Τμήμα Τζούντο του Ηρακλή και το εφαρμόσουμε συνειδητά τότε θα χαράξουμε καινούργιους δρόμους και θα απαντήσουμε στην Ανάγκη που έχει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας για καθαρό Αθλητισμό για καθαρό Τζούντο.

Θα πάρουμε όμως ορισμένα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα μας . Έτσι θα αυξήσουμε και τους Ανθρώπους που θέλουν τις υπηρεσίες μας .

Αν και από θέση Αρχής πιστεύω στην παρουσία Ανθρώπων που η Αφετηρία τους είναι τα θεραπευτικά προγράμματα για την Αντιμετώπιση  Διαταραχής εξάρτισης τους από ουσίες .Αυτοί όμως αν δεν είναι σε οργανωμένο θεραπευτικό πλαίσιο μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εύρυθμη Λειτουργεία μας λόγω υποτροπής. Από το 2019 αντιμετωπίζουμε  με επιτυχία τέτοιου είδους καταστάσεις . Το 2019 άρχισε η υπονόμευση του έργου μας από στελέχη του ΚΕΘΕΑ και τους λόγους τους περιγράφει και η Τελευταία απόφαση του ΣτΕ.

Το τελευταίο γεγονός της Πέμπτης που βρεθήκαμε μάρτυρες όταν προσπαθούσε ο Π.Τ να μας πείσει όλους ότι είναι καθαρός από φάρμακα παραβιάζοντας κατάφορα άρθρα του ποινικού κώδικα .Το γεγονός έχει καταγραφεί από τις διωκτικές   αρχές. Σε επεισόδιο που είχε με αυτές αδίκως, είχα προσωπικά εγγυηθεί, γιατί πίστευα στην προσπάθεια του δημόσια Τώρα άρω επίσης δημόσια την εγγύηση μου. 

Ως διοικητικό μέτρο αποφασίσαμε να μη δεχόμαστε άτομα που δεν είναι σε οργανωμένα θεσμικά θεραπευτικά προγράμματα. Αν θα δεχθούμε, θα υπάρχει αυστηρό πλαίσιο με συγκεκριμένο χρόνο λήξης ώστε να διασφαλίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προς τους συνανθρώπους μας αλλά κυρίως προς τους Αθλητές -τριές μας .

Τέλος δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις Συμπεριληπτικές μας πρακτικές δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις αξίες μας . 

Σε ότι αφορά τους προσωπικούς μου προπονητικούς στόχους ως προσωπικό εκπαίδευσης στο ΚΕΘΕΑ  αυτοί επιτευχθήκαν γιατί η δική μου δουλεία είναι πως αυτούς τους Ανθρώπους να τους οδηγώ στο βάθρο του νικητή που το έκανα πολλές φορές . Η θεραπευτική πορεία τους είναι υπόθεση άλλων επαγγελματιών αλλά και των ιδίων αν θέλουν να κατατάξουν τον εαυτό τους στους ΚΑΘΑΡΟΥΣ ή στους Κατά εξακολούθηση υποτροπιάζοντες .Δικός ο Σταυρός δικός τους και ο Δρόμος 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου