Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΕΜΒΑΝΣΙΣΜΟ

Θεσσαλονίκη 15-3-2021

Ανοικτή επιστολή

Αγαπητέ Βίκτωρα 

Είδα την απάντηση σου και ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίθηκες και μάλιστα άμεσα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ανταποδώσω τις ευχές του Δημήτρη για την Σαρακοστή Απαντήσεις στα ερωτήματα μου δεν έχει δώσει αλλά αυτό δεν εμποδίζει να του ευχηθώ υγεία και καλή Σαρακοστή.

Σήμερα η Θεσσαλονίκη έχει μια θλιβερή επέτειο .Σαν σήμερα τα Ναζιστικά καθάρματα στοίβαξαν συμπολίτες μας Έλληνες Εβραίους στα τρένα του Θανάτου.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω αυτή την ημέρα να σου στείλω την επιστολή .

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την Ανεξαρτησία μας απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως χώρα είναι η Αυτοδικία και ο Ρεβανσισμός .Αυτό πολλές φορές το αντιμετωπίσαμε και μέσα στην Ε.Ο Τζούντο. Αλλά νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι συγκρούσεις μεταξύ Δασκάλων και Μαθητών και δεν εξαιρώ τον Αυγερινό που συγκρούστηκε με τον Γιώργο Βλάτσα όπως και με τον Νίκο Μαλλιαρόπουλο. 

Αυτό που κατάλαβα από την Απάντηση σου είναι ότι επιτέλους θα μπει ένα τέρμα στην Αυτοδικία και τον Ρεβανσισμό .Αυτές είναι καταστάσεις που αν υπήρχε παλιά, η πολυτέλεια να γίνετε σήμερα πραγματικά δεν υπάρχει με δεδομένα που όταν θα βγούμε απ την πανδημία θα τα βρούμε μπροστά μας. 

Αυτό όμως που μπορεί να διασφαλίσει και τελικά να καταστρέψει την Αυτοδικία και τον Ρεβανσισμό είναι τα Αξιοκρατικά αλλά και τα Αξιολογικά εργαλεία  που θα θεσπίσει η νέα διοίκηση της Ε.Ο. Τζούντο

Στα εργαλεία αυτά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι μας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πρώτος όμως που πρέπει να εκπαιδευτεί είναι ο Νίκος Ηλιάδης πρέπει να αποστρατευτεί από την πρώτη γραμμή όπως έχουν κάνει πολλοί προπονητές Εθνικών Ομάδων. Ο Yamashita έδωσε την θέση του στον Shaito και σήμερα την θέση τους την έχει ο Inue. 

Αν αυτά συμβαίνουν στη πατρίδα του Τζούντο γιατί όχι και σε εμάς .

Αυτή είναι η πρόταση μου Αξιοκρατία και Αξιολόγηση με δεδομένο ότι θα υπάρχουν τα εργαλεία που θα βοηθούν και θα στορίζουν το έργο των Προπονητών και Αθλητών-τριων.  Από θέση Αρχής είμαι υπερ. του Συστημικού μοντέλου. Για να το καταλάβουν οι Αναγνώστες :

Όχι τι δεν έκανες καλά και πώς το έκανες  έτσι Αλλά μπορείς να το κάνεις Καλύτερα.

Αυγερινός Μαίστρέλλης 

Προπονητής Α Κατηγορίας 

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο ΚΕ,ΘΕ,Α 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου